PRO FASHION: CULORILE VEDETĂ TOAMNĂ-IARNĂ 2017- 2018

Tendinţele în materie de culori sunt la fel de importante ca ştirile unei zile. Datorită eforturilor designerilor, moda capătă o nouă viziune şi o nouă interpretare.

Pentru prima dată în sezonul toamnă-iarnă în tendinţele culorii 2017- 2018, a fost adăugată şi paleta coloristică London Fashion Week. În fiecare sezon, echipa de la Institutul Pantone, evaluează culorile dominante la spectacolele de modă de la New York Fashion Week, care, ulterior sunt folosite pentru a crea The PANTONE Fashion Color Report şi a evidenţia top 10 culori regăsite în vestimentaţiile sezonului următor.

Comparativ cu sezoanele trecute, industria fashion optează tot mai mult pentru naturaleţe, împrumutînd gama de culori din natura ce ne înconjoară.

O garderobă actualizată ar trebui să conţină cîteva dintre cele 10 culori vedetă, pentru a fi în trend în noul sezon.

“Arţar tomnatic”

“Arţar tomnatic” se plasează pe locul întîi în topul celor mai la modă nuanţe. Acesta arată mai mult ca roşu-portocaliu, aproape de nuanţa lutului roşu. Designerii l-au combinat atît cu nuanţe de bază — bej, negru, alb, cît şi cu nuanţa de roz-pal şi lime auriu, foarte solicitate în sezonul de toamnă.

Картинки по запросу fashion week

Albastru intens

Nuanţa valurilor zbuciumate ale mării este întîlnită cel mai des în colecţiile toamnă-iarnă 2017-2018. Remarcabil este faptul că în interpretarea designerilor, albastru intens este de regulă folosit ca o culoare independentă. În colecţii aceasta culoare este întîlnită în combinaţie cu auriu, roşu purpuriu, coral, bordo şi prună.

Картинки по запросу fashion week

Roz pal

Gama rece de roz-pal este asociată cu o textură pudrată sau vaporoasă, dar în noul sezon, designerii folosesc această culoare atît pentru paltoane groase şi cardigane tricotate, cît şi pentru rochii de satin. Lejeritatea stofelor este balansată cu ajutorul unor curele groase din piele, cu botine rock şi dresuri negri dense, caracteristice vremii automnale.

Похожее изображение

Grenadina

Perla prezentărilor toamnă-iarnă 2017-2018 a devenit nuanţa ”grenadin”, o culoare neordinară, aproape de purpuriu şi portocaliu, şi de gama de culori reci.

Похожее изображение

Roşu

Roşul e pe val! Nuanşele puternice de culoare roşie s-au regăsit în colecţiile de toamnă – iarnă ale caselor de modă Prada, Fendi şi Giorgio Armani. Culoarea roşie apare şi în nuanţe mai închise, în special în îmbracamintea exterioară: vişină suculentă, rodie coaptă etc. La moment, aceasta culoare este cea mai actuală, în orice formă, fie pe buze, fie drept culoare de bază a întregii ţinute.

Похожее изображение

Gri argintiu

Nuanţa gri este cea mai des întâlnită în paleta de toamnă, pe timpul rece şi ploios. Universalitatea este calitatea de bază a acesteia, lucru deosebit de apreciat de cei care trebuie să respecte regulile dress code-ului.

Astfel, în noul sezon, pentru o imagine mai sofisticată, designerii au ales o combinaţie a luciului de argint metalic. Aceasta poate fi un ham sau o bustieră, îmbracat peste o salopetă, care trebuie neapărat să aibă o textură mată şi un accesoriu discret.

În mod cert, culoarea argintie este una dintre tendinţele greu de ignorat, fiind asimilată inclusiv ţinutelor de zi. De la abordarea futurist-elegantă ale creaţiilor gîndite de Karl Lagerfeld pentru Chanel, pînă la cele care au adus un tribut anilor ’80-’90, strălucirea materialelor metalizate este un must-have în colecţiile de toamna-iarna 2017-2018.

Lamé-ul, paietele aurii şi argintii sunt şi ele variante ale eleganţei, dar numai pentru ţinutele de seară sau pentru ocazii speciale.

Картинки по запросу fashion week metallic

Ocru

Culoarea ocru, galben-brun se plasează în topul culorior vedetă ale toamnei. Aceste nuanţe sunt în armonie cu alte culori, ceea ce permite crearea unei combinaţii neobişnuite în baza unei singure palete. Aceste culori pot servi drept bază pentru un look monocromatic.

Картинки по запросу fashion 2018

“Lime auriu”

” Lime-auriu” cucereşte marile podiumuri de modă. Nuanţa suculentă de lime cu accent auriu va înfrumuseţa orice textură, însă combinaţia cu luciul atlasului, este fenominală.

Картинки по запросу fashion 2018

Verde

Dominaţia totală a nuanţelor de verde în colecţiile de modă toamnă-iarnă 2017-2018, ne face să atragem atenţia şi la alte culori actuale, caracteristice mai mult pentru stilul militar: haki, verde murdar, oliv şi alte nuanţe mai reci.

Похожее изображение

Culoarea vinului

Culoarea vinului este cea mai elegantă şi neobişnuită nuanţă a sezonului toamnă-iarnă 2017-2018. Bordoul şi violetul închis au dat naştere acestei culori care nu necesită altă completare, deşi, se acceptă şi nişte accente de roşu, bej sau metalic argintiu.

Картинки по запросу fashion week wine color

La nivel de culoare, oferta împacă pe toată lumea (NU INŢELEG CE AŢI AVUT ÎN VEDERE), din moment ce rozul a fost prezent la Emilio Pucci, Emporio Armani şi Prada, turcoazul s-a regăsit la Valentino, Nina Ricci şi Philosophy Di Lorenzo Serafini, pentru ca Giorgio Armani, Saint Laurent şi Versace să aleagă combinaţia mai sobră de negru şi bleumarin.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *