Expoziţiile MOLDAGROTECH (autumn) şi FARMER — soluţii exacte pentru o agricultură modernă

În cadrul Săptămânii agroindustriale, la C.I.E. «Moldexpo», între 19 şi 22 octombrie 2016, se vor desfăşura expoziţiile internaţionale specializate MOLDAGROTECH – expoziţie de maşini, echipamente şi tehnologii pentru complexul agroindustrial (autumn) şi FARMER –  târg de produse, utilaje, tehnologii agricole şi meşteşuguri.

Organizator: Centrul Internaţional de Expoziţii «Moldexpo»

Suport oficial:

— Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova;

— Federaţia Naţională a Fermrilor din Moldova

Sponsor general: Compania Agroprofi SRL — dealer oficial în Moldova al companiilor poducătoare de tehnică pentru agricultură CASE IH, Maschio Gaspardo, Vaderstad şi Bobcat.

Partener media general: AGRO-TV Moldova

Moldova este o ţară agrară, cu tradiţii de secole în domeniu. Din acest considerent MOLDAGROTECH devine un eveniment naţional — doar în cadrul acestui forum, de mai bine de 20 de ani, sunt prezentate realizările sectorului agroindustrial din Moldova, dar şi tendinţele globale în organizarea şi dezvoltarea unei producţii agricole eficiente. Numai aici producători şi dealeri de tehnică, instrumente, inventar agricol, fermieri, companii agricole, experţi, reprezentanţi ai structurilor de stat, ai companiilor de asigurări şi ai băncilor comerciale pot discuta problemele branşei şi găsi soluţii pentru acestea. Şi, nu în ultimul rând, expoziţia Moldagrotech serveşte drept bază excelentă pentru punerea în aplicare a Strategiei naţionale de dezvoltare a agriculturii şi a zonelor rurale pentru perioada 2014-2020.

Expoziţia Moldagrotech este agreată de UFI (Asociaţia Mondială a Industriei de Expoziţii) şi EURASCO (Asociaţia Organizatorilor de Târguri Agricole din Europa), ceea ce demonstrează conformitatea acesteia standardelor internaţonale. În mod constant, numărul mare de expozanţi şi, implicit, expozanţi străini, denotă interesul major pentru eveniment ca fiind singura platformă în Moldova, unde tradiţiile agrare se împletesc organic cu soluţiile inovative.

Între 19 şi 22 octombrie, peste 150 de participanţi ai MOLDAGROTECH (autumn) din Republica Moldova, Austria, Bulgaria, Germania, Olanda, Italia, România, Serbia, Turcia, Republica Cehă, Ucraina vor prezenta cele mai noi produse şi servicii pentru businessul agricol. Pe parcursul a 4 zile, în două pavilioane expoziţionale şi pe toate spaţiile în aer liber ale Centrului Expoziţional «Moldexpo», companii din 11 ţări vor prezenta ultimele tendinţe în domeniul agrar.

Este ştiut că, investiţiile limitate în agricultură necesită eforturi suplimentare pentru menţinerea competitivităţii pe termen lung a sectorului. O soluţie categorică în acest sens sunt investiţiile în importul de maşini şi utilaje agricole. Din acest motiv, cel mai mare segment al expoziţiei revine maşinilor şi echipamentelor agricole. Aici vizitatorilor şi oaspeţilor le vor fi prezentate tractoare, maşini de semănat şi de prelucrat pământul, tehnică pentru erbicidare, aplicarea îngrăşămintelor şi mijloacelor de protecţie a plantelor, tehnică de recoltare şi de pregătire a furajelor, echipamente pentru manipularea şi depozitarea culturilor după recoltare, stivuitoare, vehicule, transport special, echipamente pentru deservire tehnică, piese de schimb, echipamente pentru creşterea animalelor agricole şi a păsărilor de curte.

Participanţii expoziţiei MOLDAGROTECH vor prezenta cele mai noi soluţii în domeniul tehnologiei de creştere a culturilor agricole pe teren protejat, cele mai performante îngrăşăminte şi produse de protecţie a plantelor, utilaje de produs nutreţuri, echipamente pentru industria alimentară şi cea prelucrătoare.

Printre noutăţile pregătite de expozanţi sunt: modele noi de maşini agricole de clasa premium ale celor mai mari producători din lume, prezentate de sponsorul general al expoziţiei  MOLDAGROTECH, compania Agroprofi. Compania Basadoro Agroteh va aduce în atenţia specialiştilor semănătoarea Kuhn 900. Compania Elit-Tehnica va expune combina  de recoltat de înaltă performanţă Massey Ferguson Seria ACTIVA S; distribuitor oficial al uzinei Rostselmash (Rusia) în Moldova, ATC-Agrotehcomerţ — combina RSM 161. La standurile acestor companii, şi nu numai, vor avea loc prezentări cu punerea în funcţiune a utilajului etalat.

Numărul de produse noi prezentate la MOLDAGROTECH, ca întotdeauna, se menţine la un nivel ridicat. Aproape la fiecare stand vor fi expuse produse noi. Numai în cadrul Consursului internaţional «Noutatea Anului» 39 de companii participante (producători şi distribuitori) vor prezenta 60 de produse noi. De exemplu, sponsorul general, AGROPROFI SRL, va prezenta un tractor special pentru grădinărit şi muncă în podgorii, precum şi cultivatorul universal de marca Case IH (Tiger Mate 20); compania Comsales GRUP SRL — o construcţie nouă pentru depozitarea cerealelor şi a utilajului agricol, JM INVEST GROUP SRL — ultima generaţie de role Cambridge SMS CV700P cu semănoatoare pneumatică PAV PS 300 M1, IS ITA MECAGRO — maşină pentru protecţia culturilor de câmp. Şi acestea sunt doar câteva exemple, pentru că în competiţie se vor include şi tractoare, combine, pluguri, pulverizatoare de grădină.

Pe toate secţiunile expoziţiei vor fi prezentate produse noi — sisteme de alimentare cu apă şi de irigare în agricultură, maşini de îmbunătăţiri funciare, precum şi îngrăşăminte şi produse de protecţie a plantelor, echipamente pentru industria alimentară, echipamente pentru producţia de furaje, tehnologii de economisire a energiei. Astfel, firma ECOTRONEX SRL va prezenta o  linie nouă de brichetare şi peletare, VADALEX — AGRO SRL va promova linia nouă de îngrăşăminte hidrosolubile Agrolution (producţia companiei olandeze Everris), compania EVOLAR SRL va aduce spre atenţia agricultorilor grape cu discuri Megatron de la firma Tolmet, OZONTEH IMPEX SRL va veni cu o gamă largă de modele noi de echipamente de lucru în câmp şi de grădinărit. Compania Arnaut Petrol va expune rezervoare mobile pentru combustibil de diferite capacităţi, producţie a companiei italiene PIUSI; ALEX S & E va prezenta propria elaborare inginerească — dozatorul de ambalare, dispozitiv care permite împachetarea în saci a produselor în vrac, iar un terminal de cântărire va permite monitorizarea performanţei şi  contabilizarea completă a producţiei.

În timpul expoziţiei participanţii vor oferi reduceri la produsele lor — compania Moldagrotehnica va oferi o reducere de 5% la întreaga gamă de produse la stand. Firma Diolsem, distribuitor de seminţe de înaltă calitate, fertilizanţi şi echipamente agricole — va oferi reduceri de 10% tuturor vizitatorilor standului său.

În cadrul expoziţiei se va desfăşura Ziua Tineretului «AGROGENERAŢIA» — o zi va fi dedicată tinerilor profesionişti, studenţilor instituţiilor de învăţămînt superior cu profil agricol. Vor fi organizate ateliere, târgul locurilor de muncă, vor fi făcute totalurile şi premiaţi câştigătorii lucrărilor studenţeşti.

Expoziţia-târg internaţională specializată  FARMER, ediţia a XIX-a

Partenerul proiectului: compania Zoo Farm Agro SRL — distribuitorul exclusiv al unui eşantion de producători străini de medicamente de uz veterinar şi  produse pentru animale

Expoziţia FARMER, ajunsă la cea de-a XIX-a ediţie, este un forum internaţional al businessului agrar, care contribuie la dezvoltarea afacerilor fermierilor moldoveni. In acest an FARMER prezintă ofertele şi realizările a peste 250 de companii agricole, gospodării de fermieri, asociaţii naţionale, instituţii financiare, institute de cercetare, dar şi companii din Republica Cehă, Germania, Danemarca, Italia, Rusia, România, Ucraina. Expoziţia FARMER este o platformă de organizare şi dezvoltare a activităţii agricole în Moldova.

Şi pentru că cele mai multe produse pentru agricultură sunt de import, fermierii din Moldova se confruntă și cu problema recuperării mijloacelor financiare investite în tehnică, echipament, semințe, pesticide și multe altele, neavând ieșire pe piața europeană, își desfac marfa în țară, unde prețurile sunt mult mai mici.  Expozitia FARMER le oferă oportunitatea de a-şi prezenta produsele, a le demonstra calitatea şi de a se întâlni cu potenţiali parteneri moldoveni şi străini.

Printre participanţii expoziţiei FARMER în acest an se regăsesc: SUPRATEN (un spectru larg de inventar de grădinărit), FUNDATIA-PROD (cultivarea nucilor, cultivarea şi procesarea grăunţoaselor, producţia de paste făinoase), DAKON (dispozitive şi sisteme pentru irigare — de câmp, de seră, rezidenţiale (inclusiv irigare prin picurare) şi de gazon, precum şi pompe de apă), Floarea Soarelui,  Sum Agro Service (servicii de consultanţă în domeniul întreţinerii şi tratamentului păsărilor de curte), AO-SEMINŢE (mijloace fitosanitare şi fertilizanţi), AMG-Agroselect Comerţ (întreprindere cu ciclu complet de pregătire a materialului semincer), AGRO-PARTENER (mijloace de protecţie a plantelor, pesticide, tehnică agricolă) şi mulţi alţii.

Expoziţia din acest an cuprinde:

 

  • Tehnologii şi instrumente, unelte şi produse pentru dezvoltarea gospodăriilor de fermieri;
  • Expoziţia de produse agroalimentare de la gospodăriile de fermieri din republică;
  • Concursul tradiţional Fermier-lider-2016;
  • Consursul Regina Gliei-2016 (pentru doamne frumoase şi talentate din domeniul agrar);
  • Târgul «Toamna de Aur»;
  • Târgul de produse agricole ecologic pure;
  • Expoziţia animalelor de rasă «Animal Show»;
  • Festivalul mierii.

 

FARMER va oferi vizitatorilor şi oaspeţilor evenimentului o gamă largă de material semincer şi săditor, echipamente pentru ferme (animale agricole şi păsări de curte). La expoziţie vor participa şi un şir de bănci comerciale din Moldova (B.C.»PROCREDITBANK»S.A., «FINCOMBANK» S.A. B.C.»ENERGBANK» S.A.) gata pentru a negocia condiţii de finanţare şi creditare a fermierilor locali.

 

Programul conex MOLDAGROTECH (autumn) şi  FARMER

În cadrul programului de afaceri al expoziţiilor MOLDAGROTECH (autumn) şi  FARMER va fi organizat Business Networking Event – un instrument eficient de stabilire rapidă a contactelor primare de afaceri.

În timpul expoziţiilor vor fi organizate conferinţe ştiinţifice, seminarii, prezentări interactive, va fi oferită consultanţă de specialitate. Programul de afaceri al MOLDAGROTECH (autumn) şi FARMER se încadrează perfect în conceptul de modernizare a bazei de cercetări ştiinţifice în domeniul agriculturii din ţară.

Problemele schimbărilor climatice şi interacţiunea dintre Moldova şi organizaţiile internaţionale în acest sens vor fi discutate în cadrul mesei rotunde «Priorităţile FAO în Moldova pentru următorii patru ani în contextul provocărilor globale privind schimbările climaterice» (organizator — Reprezentanţa Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO) în Republica Moldova). Despre cercetările în domeniul creşterii plantelor şi producerea de seminţe se va discuta la masa rotundă «Prezentarea tehnologiilor inovative în domeniul culturilor de cîmp» (organizator — IP Institutul de Cercetări pentru Culturile de Câmp ”Selecţia”).

Se vor afla în vizor şi alte aspecte ale agrobusiness-ului – în cadrul expoziţiilor vor avea loc mese rotunde cu tematica: «Acces la sursele de finanţare pentru sectorul agricol şi dezvoltare rurală: opotunităţi şi impedimente » (reprezentanţii AIPA, ACSA, MAC-P, «Livada Moldovei», IFAD, SARD), «Importanţa serviciilor de laborator în stabilirea calităţii şi inofensivităţii produselor vegetale» (Centre şi agenţii naţionale specializate) şi altele.

Expoziţiile vor fi inaugurate pe 19 octombrie 2016, ora 11:00,

în pavilionul nr.2 al Centrului Internaţional de Expoziţii MOLDEXPO

Aici puteți vizualiza programul.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *