Cum să cureți memoria iPhone-ului și să păstrezi informația importantă

Probabil ți-ai dat seama că ai rîmas fără memorie atunci când ai încercat să faci o poză și nu ai putut sau când ai încercat să descarci o aplicație și nu ai avut suficient spațiu liber. Nu e nimic mai neplăcut decât să îți scoți telefonul pentru a surprinde rapid un peisaj sau un animăluț care face ceva adorabil, și să fii întâmpinat de mesajul „iPhone storage too full”.

Картинки по запросу iPhone storage too full

Uite câteva trucuri care te vor ajuta să ai mai mult spațiu pe telefon. Încearcă-le pe toate și bucură-te de un telefon mai curat, și mai sigur.

The homescreen on the screen of an iPhone in a person's hand

1. Nu mai salva conversațiile pe care le ai pe grupuri

Știm că adori grupurile de conversații și că îți place să te uiți în urmă și să îți amintești de toate momentele amuzante și toate replicile savuroase dintre tine și prietenii tăi, dar ne pare rău să îți spunem, aceste grupuri ocupă foarte mult spațiu. Așa că, încearcă să ștergi conversașiile, zilnic dacă se poate sau măcar o data pe săptămână.

2. Scapă de mesajele care conțin imagini

Dacă tu și prietena ta cea mai bună vă trimiteți selfie-uri amuzante toată ziua și faceți schimb de filmulețe cu animale drăguțe, șansele sunt foarte mari ca genul acesta de mesaje să îți ocupe majoritatea memoriei. Așa că renunță la pozele și videoclipurile din conversație. Vei fi umită cât spațiu vei salva.

A person logging into Twitter on an iPhone

3. Salvează-ți videoclipurile în Cloud

Videoclipurile ocupă foarte mult spațiu. Salvează toate videoclipurile în iCloud și nu îți va ocupa din memoria telefonului și vei putea să le vezi pe telefon, ori de câte ori îți dorești.

4. Șterge podcast-urile după ce le asculți

Probabil uiți să îți ștergi podcast-urile după ce le asculți, dar aceste fișiere media uitate ocupă foarte mult spațiu. Și ce sens are să le păstrați în telefon? Când a fost ultima oară când ai ascultat același podcast de două ori?

 

5. Oprește opțiunea „Live photo”

Știm că arată oarecum cool, dar aceste „live photos” ocupă mult mai mult spațiu decât pozele normale.

6. Descarcă-ți notele vocale

Dacă ai niște note vocale la care nu poți renunța, descarcă-le în calculator sau trimite-ți un email, pentru a aveam mai mult spațiu.

7. Șterge istoria Safari-ului

Mergi în setările Safari-ului și șterge regulat istoricul căutărilor.

8. Fa streaming la muzica

Știm că poate suna ciudat, dar dacă ai probleme foarte mari cu memoria telefonului, s-ar putea să fi nevoiță să scăpi de muzica descarcată în telefon. Te poți loga pe Apple music, care rulează muzica fără să o descarce efectiv în telefon sau poți, pur și simplu, să ascultați cântecele pe care le-ai salvat în iTunes sau în Cloud.

9. Șterge toate aplicațiile care nu sunt esențiale

Parcurge toate aplicațiile pe care le ai în telefon și păstrează-le doar pe acelea pe care le folosești în mod regulat.

10. Fă-ți update-urile la aplicații și la soft

Update-urile aplicațiilor sunt create pentru a le face mai eficiente. Așa ă dă un update la toate aplicațiile pe care le ai în telefon, și asigură-te că folosești cea mai nouă versiune de soft. Intă în setări și verifică ce update-uri sunt disponibile, cel puțin o data pe săptămână.

An overhead shot of a cup of coffee next to an iPhone and a MacBook

11. Fă trucul cu filmul

Poate ai mai auzit de acest truc, dar nu l-ai încercat niciodată pentru că sună mult prea complicat. Este vorba despre acel truc în care descarci un film de pe iTunes și apoi, în mod miraculous, ai o groază de spațiu liber. Uite ce trebuie să faci: intră în aplicația iTunes store și caută un film foarte lung, cum ar fi Stăpânul Inelelor, care ocupă aproțimativ 7GB. Apasă pe butonul „rent” de două ori și apoi închide notificarea care te anunță că nu ai sufficient spațiu. Nu vei descărca propriu-zis filmul, dar iPhone-ul tău se va chinui să facă spațiu pentru el, oricum. Nimeni nu știe care este adevăratul motiv pentru care acest lucru este posibil, dar, dacă verifici cât spațiu liber ai pe telefon după ce faci acest lucru, vei observa că valorile chiar s-au schimbat.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *