Târgul Universităților din România

Tinerii absolvenți ai liceelor din Republica Moldova care doresc să-și continue studiile universitare peste Prut sunt invitați la Târgul Universităților din România. Federația Asociațiilor de Basarabeni din România (FAB România) organizează în perioada 10-18 iulie Târgul Universităților.

Reprezentanții universităților din România, membri ai organizațiilor studențești basarabene vor aștepta absolvenții la eveniment pentru a le prezenta ofertele educaționale ale instituțiile de învățământ pe care le reprezintă, numărul de locuri, perioada și modul de aplicare. Astfel, dacă ești absolvent de liceu, vrei să urmezi o facultate în România, nu știi ce oraș să alegi, nu știi detalii despre universități/facultăți, notează-ți datele evenimentului și nu rata unica posibilitate de a găsi răspuns la toate întrebările tale.

11537234_587519974723722_7107392309918441582_n

Ajuns la cea de-a patra ediție, Târgul are scopul de a consilia și informa absolvenții doritori de a-și continua studiile în România. Reprezentanții centrelor universitare vor împărtăși emoțiile admiterii la facultate cu proaspeții absolvenți, relatând din propria lor experiență. «Voluntarii din cadrul organizațiilor membre FAB România vor prezenta ofertele educaţionale din 15 centre universitare reprezentative, vor oferi informaţii legate de procedura de admitere, acte necesare, metodologie şi vor împărtăşi din experienţa personal, astfel încât cei interesați să plece informați și nerăbdători să înceapă o nouă etapă din viața lor”, a declarat Arina Vrabie, președintele Grupului de Inițiativă Basarabeană Cluj (GIB Cluj), vicepreședinte FAB România.

DSC_8668

Târgul universităților se va desfășura în Chișinău (10-12 iulie), Bălți (14-15 iulie), Cahul (17-18 iulie), fiind organizat de FAB România. Conform metodologiei de şcolarizare a cetăţenilor de origine etnică română, perioada de depunere a dosarelor pentru admitere la studii în România este 17 – 31 iulie 2015. Dosarele urmează să fie depuse personal la sediile misiunilor diplomatice ale României din Cahul, Chișinău și Bălți, în prezența Comisiei mixte.

https://www.facebook.com/events/680499068761552/

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *