Сele mai comune motive de divorţ

Pe primul loc se clasează lipsa dragostei şi a intimităţii.

Pe primul loc, cu un procent de 47%, se clasează lipsa dragostei şi a intimităţii, pentru că unul sau ambii parteneri nu au mai avut sentimente.

Pe locul doi în top-ul celor mai comune răspunsuri de află problemele de comunicare, unde 44% dintre participanţi au selectat acest răspuns. Cercetătorii au explicat că partenerii poate că au avut un mod diferit de a comunica sau poate că unul dintre ei prefera să comunice mai puţin decât celălalt.

Pe locul trei se clasează lipsa de simpatie, respect sau încredere, cu un procent de 34%.

Iar pe locul patru, cu un procent de 32%, se află distanţarea partenerilor.

Aşadar, care sunt primele semne care ne arată că relaţia noastră poate sfârşi cu un divorţ?

„Dacă nu eşti fericit, ai anumite reacţii faţă de partener, te îndepărtezi sau observi schimbări care apar în relaţie, acestea ar putea fi primele semnale ale unui mariaj eşuat. Lipsa de afecţiune, lipsa gesturilor drăguţe faţă de partener, timpul limitat pe care-l petreceţi împreună pot spune multe despre relaţie”, explică Rachel Needle, doctor in psihologie, codirector al „Modern Sex Therapy Institutes” din Florida.

Pentru a preveni aceste probleme sunt necesare cel puţin 10 minute pe zi pentru a vă conecta, dar asta nu înseamnă să vorbiţi despre copii sau despre locul de muncă, ci încercaţi să vă cunoaşteţi mai bine, să vă exprimaţi sentimentele, experienţele sau pur şi simplu să fiţi prezenţi.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *