România va contribui la popularizarea turismului în Moldova

Există speranța ca pachetele turistice comune cu alte state să popularizeze destinațiile moldovenești și în Japonia sau Statele Unite.

Asociațiile de turism din Republica Moldova și România au semant astăzi un acord, a cărui scop este să atragă mai mulți turiști străini în cele două state. Astfel, agențiile de turism de pe ambele maluri ale Prutului vor crea trasee și pachete turistice comune, care vor include în vacanța celor interesați obiective turistice de la poalele Carpaților, vinăriile din sudul Republicii Moldova, dar și alte locuri de interes.

Acordul semnat astăzi va oferi o șansă în plus Republicii Moldova, a cărei destinații vor fi atașate în circuitele traseelor românești. Cu alte cuvinte, de ce un chinez sau un american care va parcurge câteva mii de kilometri pentru a ajunge la Cheile Bicazului, n-ar gusta și din bucătăria moldovenească de exemplu, la numai o zi distanță. Cel puțin așa este prezentată logica acestei strategii — una avantajoasă, spune Andrei Rusu, angajatul unei agenții de turism din Chișinău, care promovează destinațiile locale pentru vizitatorii străini:

„Acordurile cu țările învecinate ajută, pentru că Moldova e prea mică și prea puțin populară ca să se promoveze singură. Ne-am dat seama demult că Moldova ar trebui să se promoveze la pachet, cu România, cu Ucraina. Ar trebui să învățăm din experiența lor, ar trebui să facem circuite comune cu România, și cu Ucraina.”

Acordul a fost semnat astăzi în cadrul unui forum comun, la care au participat zeci de reprezentanți ai industriei turismului. 

Sursa: europalibera.org

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *