Primul urs panda din lume care poartă un dispozitiv dentar

Intervenţia a fost realizată cu succes duminică.

Ursul panda Tuan Tuan, oferit în dar de China Taiwanului, a devenit primul panda din lume căruia i s-a montat un dispozitiv dentar după o intervenţie chirurgicală de ortodonţie.

Intervenţia a fost realizată cu succes duminică pentru a repara caninul stâng superior care era grav deteriorat. Pentru a-i permite lui Tuan Tuan să se alimenteze cu bambus, i-a fost instalată o clemă din metal deasupra caninului pentru a reduce riscul de infecţie şi a permite procesul de vindecare, a informat purtătorul de cuvânt al grădinii zoologice din Taipei, Tsao Hsien-shao.

Clema din titaniu a fost realizată special pentru a răspunde nevoilor alimentare ale urşilor panda gigant, precum Tuan Tuan, care obişnuiesc să se hrănească nu doar cu frunze de bambus ci şi cu tulpini pe care le rod cu caninii. Titaniul nu este toxic, are rezistenţă la temperaturi ridicate sau scăzute, are o duritate înaltă şi rezistă la acid şi alcalini, au precizat medicii de la centrul zoologic, citaţi de site-ul Taiwan Haoxin Bao.

La 12 decembrie, după ce au remarcat un comportament ciudat la Tuan Tuan în timp ce se hrănea, medicii au descoperit că dintele superior, caninul, era fracturat lăsând la vedere gingia şi sângera, prezentând un mare risc de infecţie.

După un tratament local, s-a decis supunerea lui Tuan Tuan unui intervenţii şi crearea unei protecţii din titan, ce poate fi văzută atunci când îşi dezveleşte dinţii, sau când „zâmbeşte”.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *