Papa Francisc: “Diferențele dintre noi reprezintă o bucurie, nu un pericol”

Mesaj de Crăciun la Vatican.

Urarea mea de Crăciun Fericit este una de fraternitate, a spus Papa Francis în mesajul său tradițional rostit în fața credincioșilor adunați în Piața Sfântul Petru de la Vatican.

Mântuirea trece prin iubire, acceptare și toți suntem frați în umanitate, a mai spus Suveranul Pontif.

Papa Francisc a făcut apel la reconciliere în zonele de conflict din lume. S-a referit în mesaj la situațiile din Siria, Yemen, din peninsula coreeană sau din Ucraina ;i a criticat ‘voracitatea consumeristă’ a omenirii.

Papa Francisc: Omul a devenit lacom şi vorace. A avea, a aduna bunuri pare a fi sensul vieţii pentru mulţi oameni. O voracitate insaţiabilă traversează istoria omenirii până la paradoxurile de astăzi. Unii se duc la banchete, în timp ce mulţi alţii nu au pâine pentru atrăi. Trebuie să se depăşească culmea egoismului, nu trebuie să se alunece în prăpăstiile lumescului şi ale consumerismului. Micul trup al Pruncului din Betleem este nou model de viaţă: să nu devorăm, nici să acaparăm, ci să împărţim şi să dăm. Să ne întrebăm: chiar am nevoie de multe lucruri, de reţete complicate pentru a trăi? Să ne întrebăm: De Crăciun, îmi împart pâinea cu cel care nu are?

A urmat rugăciunea Îngerul Domnului rostită împreună cu pelerinii din piață și binecuvântarea finală.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *