Noua funcție „Find Wi-Fi” pentru toți utilizatorii Facebook

Facebook integrează în aplicaţia pentru smartphoane un „radar” pentru conexiuni Wi-Fi. Acesta va fi util în special turiştilor care au nevoie de conexiuni de internet stabile, ieftine şi securizate.

Похожее изображение

În ciuda faptului că Uniunea Europeană a renunţat la tarifele de roaming între ţările membre, nu toate beneficiile din ţară vor fi disponibile în afara ei. De altfel, tarifele pentru ţările care nu fac parte din UE rămân neschimbate, deci orice călătorie către ţări îndepărtate va aduce de la sine trafic de internet la suprapreţ sau necesitatea unei conexiuni Wi-Fi. Facebook a integrat de curând în aplicaţia pentru mobile, atât pe iOS, cât şi pe Android funcţia „Find Wi-Fi”, care va marca pe hartă access point-urile scurizate din zonă.

Întrucât de multe ori turiştii sunt nevoiţi să caute localuri cu Wi-Fi fizic, sau să „fure” internet de pe reţele neparolate, noua funcţie din Facebook marchează pe hartă localurile şi instituţiile care oferă internet wireless securizat. În acelaşi timp, utilizatorii de Facebook care locuiesc în zone cu semnal slab din partea operatorilor telecom, vor putea cu uşurinţă să găsească un access point la care să se conecteze atunci când nu sunt acasă.

Accesarea noii funcţii se face prin meniul „more” din aplicaţia de mobil, indiferent de sistemul de operare utilizat. Desigur, este necesară o conexiunie la internet pentru a putea vedea pe hartă punctele de acces. Scopul funcţiei nu este de a tăia complet costurile de conectare la internet, ci pentru a le limita.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *