Netflix va investi 6 miliarde de dolari în producții originale

Anul 2016 pare să fi fost unul foarte bun pentru serviciul de streaming Netflix, lansarea sa în toată lumea aducând o creștere cu 36% în venituri față de anul precedent. Succesul s-a datorat atât noilor abonați din toată lumea, care s-au alăturat serviciului, cât și serialelor exclusive de calitate presărate de-a lungul anului, care au încurajat abonații să nu își închidă conturile.

Numai în cel de-al patrulea trimestru al anului 2016, Netflix a dobândit 7.04 milioane de abonați noi, o creștere importantă față de cei 5,59 milioane din anul 2015 în aceeași perioadă. 5.12 milioane dintre acești abonați dintre aceștia au fost din țările noi în care serviciul este disponibil, nu din Statele Unite sau cele câteva țări care beneficiau de acces înainte de ianuarie 2016. Veniturile companiei au fost de 2,48 miliarde în acest trimestru.

Netflix se pregătește să crească numărul de ore de conținut original produs în 2017 la 1.000 de ore, o creștere semnificativă de la cele 600 de ore produse în 2016. Investiția necesară pentru a mări numărului de producții originală va crește de asemenea la aproximativ 6 miliarde de dolari.

Întrucât serialele originale produse de Netflix se lansează sub formă de sezoane complete, disponibile în prima zi, compania se așteaptă ca și alte servicii și canale de televiziune concurente să abordeze această strategie. HBO și BBC au fost menționate direct, întrucât ar putea să concureze mai ușor cu Netflix dacă serviciile lor de streaming online ar proceda la fel.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *