Festivalul ”Mărțișor” s-a încheiat in Moldova

Сu un spectacol al Ansamblului ”Joc”.

Cea de-a 53-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor” s-a încheiat ieri seară la Palatul Național ”Nicolae Sulac” cu spectacolul coregrafic ”Din zodia Călușului”, susținut de Ansamblul Național de Dansuri Populare ”Joc.

În cadrul spectacolului au fost prezentate o suită de dansuri și melodii populare, care au impresionat prin costume, complexitatea coregrafică și măiestria interpretării, precum: „Sărbătoreasca”, „Crăițele”, „Călușarii”, 6 dansuri românești de Bela Bartok, „Dans din Oași”, dansuri Transcarpatine și Bucovinene, „Dans de Codru” și poemul coregrafic „Nunta”, varianta renovată, realizat de Vladimir Curbet în 1974. De asemenea, pe scena Palatului Național „Nicolae Sulac” au evoluat soliștii Radu Banariuc, Ion Coțuc, Alexandru Focșa, Marin Gheras, precum și invitații speciali – Efim Zubrițchi (Franța) și Răzvan Stoica (România).

Potrivit ministrului Educației Culturii și Cercetării, Monica Babuc, ediția a 53-a a Festivalului a cuprins 47 de spectacole muzicale pe cele mai mari scene ale noastre: Palatul Național ”Nicolae Sulac”, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” și Sala cu Orgă. Dintre acestea, 22 concerte au fost organizate în 13 raioane ale țării, UTA Găgăuzia, două spectacole în orașul Tiraspol și unul la Bender.

La festival au participat artiști și colective din 14 țări.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *