Bătrânii, la vot. 40 la sută dintre cei care au votat au peste 56 de ani

Aproape 40 la sută dintre moldovenii care și-au ales, ieri, președintele au peste 56 de ani. Potrivit datelor CEC, tinerii nu au fost interesați de alegeri. Cifrele mai arată că femeile au fost mai active decât bărbații.

Aproximativ 30 la sută dintre votanți au între 56 și 70 de ani. În jur de 26 la sută au între 41 și 55 de ani. Cam tot atâția au între 26 și 40 de ani. Numărul tinerilor de până la 25 de ani care au ieșit la vot reprezintă doar 10 procente dintre alegători şi este aproape egal cu cel al votanților care au peste 71 de ani.

Circumscripția cu cea mai înaltă prezență la urne este municipiul Chișinău, unde cei mai activi au fost alegătorii din sectorul Râșcani. Cea mai joasă prezență a fost înregistrată în Găgăuzia. Aici, numărul alegătorilor a fost mai mic de 40 la sută.

Localitatea în care au votat cei mai mulți oameni este și la aceste alegeri satul Pocrovca din raionul Dondușeni, unde și-au exercitat dreptul la vot peste 80 la sută dintre locuitori. Cei mai puțini moldoveni şi-au ales președintele în satul Caracușenii Vechi din raionul Briceni, unde s-au prezentat la urne doar puțin peste 18 procente.

Ieri, până la ora 18 şi 30 de minute, în secțiile de votare deschise peste hotare au votat peste 54.000 de cetățeni. Potrivit datelor CEC, cei mai mulţi conaționali de ai noștri au votat din Italia, peste 19 mii de oameni. În România, au venit la urne peste 8.400 de votanți, iar în Rusia și Franța câte peste 4.400 de alegători.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *