Ambasadorul SUA: Unirea Moldovei cu România nu este o alegere practică

„Unirea Republicii Moldova cu România, ca o cale de a intra în UE, nu este o alegere practică pentru Moldova”. Declarația îi aparține Ambasadorului Statele Unite ale Americii la Chișinău, James Petit, și a fost făcută în cadrul unui interviu la postul public de televiziune. În opinia oficialului, Republica Moldova trebuie să rămână un stat independent și suveran în interiorul unor granițe sigure.

„Consider că este foarte important şi aceasta desigur este politica noastră, cred că şi politica de aici, ca Republica Moldova să rămână un stat suveran şi independent în interiorul unor graniţe sigure. Unirea cu România, de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau orice alt motiv, nu este o alegere practică şi nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici, în Republica Moldova. Ceea ce ar face lucrurile mai bune aici în Republica Moldova este cooperarea dintre clasa politică şi oameni pentru ca ei toţi să contribuie pentru a face din Republica Moldova o ţară mai bună pentru moldoveni”, a spus James Pettit.

„Republica Moldova nu este România, Republica Molodova are propria sa istorie şi proriile provocări. Printe aceste provocări se numără faptul că Republica Molodova este o ţară multietnică, cu oameni care vorbesc limbi diferite şi desigur mai este şi problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul Guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, care este scopul final, dar un statut special în cadrul Republicii Molodva”, a mai adăugat oficialul.

Sursa: agora.md

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *