5 lucruri pe care nu le știai despre femei!

Este adevărat că femeile trăiesc mai mult?

Se fac des speculații cu privire la diferențele dintre femei și bărbați. De exemplu, este adevărat că femeile au o toleranță mai mare la durere decât bărbații? Sau este adevărat că femeile trăiesc mai mult?

Oamenii de știință au realizat numeroase cercetări de-a lungul anilor și au făcut descoperiri surprinzătoare. Iată câteva lucruri interesante despre femei pe care nu le știai:

Femeile văd mai multe culori decât bărbații

Ai observat că bărbații nu reușesc să distingă de obicei diferențele dintre culorile asemănătoare, iar femeile sunt capabile să le recunoască imediat? Adevărul este că femeile văd în medie cu 20% mai bine diferențele de formă și culoare comparativ cu bărbații.

Femeile au o rezistență mai scăzută la alcool

Alcoolul este periculos atunci când este consumat în exces sau cu regularitate. Este și mai periculos pentru femei, pentru că sunt mai predispuse la apariția bolilor de ficat decât bărbații. Riscul de a dezvolta ciroză hepatică și apariția inflamației la nivelul ficatului este mai mare în cazul femeilor care consumă alcool, comparativ cu bărbații. De asemenea, femeile au un risc mai mare de a suferi leziuni la nivelul creierului din cauza alcoolului și de a se confrunta cu scăderea funcțiilor cognitive.

Femeile detestă să-și asume riscuri

Poate ai observat că femeile sunt mai precaute decât bărbații când vine vorba de asumarea riscurilor și se pare că există o explicație științifică pentru acest lucru. Cortexul cingular anterior, zona creierului responsabilă pentru cântărirea opțiunilor atunci când luăm decizii, este mai mare la femei decât la bărbați.Cercetătorii sunt de părere că este o schimbare apărută de-a lungul evoluției care le face pe femei să fie mai prudente și să ofere astfel o șansă mai mare de supraviețuire urmașilor.

Femeile au mirosul mai bine dezvoltat

Evoluția are întotdeauna un cuvânt important de spus în ceea ce privește dezvoltarea aptitudinilor noastre. Cercetătorii au descoperit că femeile au mirosul mai bine dezvoltat decât bărbații, iar acest lucru i-a ajutat pe strămoșii noștri să supraviețuiască. În perioada în care oamenii erau vânători culegătorii, rolul femeii era în special acela de culegător. De aceea avea nevoie de un simț al mirosului foarte bine dezvoltat pentru a distinge alimentele comestibile de cele periculoase.

Femeile trăiesc mai mult decât bărbații

În unele cazuri diferența speranței de viață dintre femei și bărbați poate ajunge până la zece ani, dar în medie este de cel puțin 2-3 ani la nivel global. Și nu se aplică doar în cazul oamenilor, ci și al altor primate. Femelele de urangutan și cimpanzeu trăiesc mai mult decât masculii acestor specii.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *