11 animale au fost aduse la Grădina Zoologică din Capitală

Printr-o donație făcută de o grădină zoologică din Cehia.

Potrivit șefei Direcției relații publice, Olga Iuzvac, cele 11 animăluțe de câini de preerie au fost donați Grădinii Zoologice din Chișinău la începutul anului 2020 de către Grădina Zoologică din Olomouc, Cehia. „Sunt animale sociabile, conviețuiesc bine împreună cu alte animale, sunt pline de viață, active și foarte curioase. Pentru început, acestea au nevoie de o perioadă de acomodare, pentru că sunt animale sălbatice care acționează din instinct”, a spus Olga Iuzvac.

Câinii de preerie reprezintă o specie de rozătoare ce aparțin familiei Sciuridae, înrudite cu veverița și cu marmota. Fac parte din ordinul Rodentia și genul Cynomys.

Numele de câini l-au primit datorită sunetelor pe care le scot, sunete care seamănă foarte mult cu lătratul câinilor. Câinii de prerie sunt renumiți pentru limbajul complex pe care îl au, considerat al doilea din lume după cel al oamenilor. Hrana câinilor de preerie constă în general din plante, iarbă, frunze, semințe și rădăcini. Câinii de preerie mănâncă legume și fructe, acestea trebuie să fie spălate bine și uscate la temperatura camerei și întotdeauna să fie proaspete.

Grădina Zoologică din Chișinău poate fi vizitată pe parcursul întregului an. În perioada de iarnă vizitatorii pot admira animalele în intervalul orelor 8.00-20.00. Taxa de intrare pentru maturi este de 25 de lei, pentru elevi, studenți și pensionari de 5 lei, iar pentru copii de până la 7 ani este gratis.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *