Filme cu buget scazut, dar cu incasări nemaipomenite

In acest top ale celor mai indragite filme care au fost realizate cu un buget scazut, vei intalni o paleta foarte diversificata, incepand de la drame pana la pelicule SF.

Half Nelson, 2006

Filme cu buget scazut, dar succes extraordinar la public

Buget- 700 000 dolari

Incasări- 4 616 941 dolari

Dan Dunne (Ryan Gosling) este un tânăr profesor de liceu ale cărui idealuri au de suferit în fața realității vieții. Zi după zi, în murdara sa clasă de curs din Brooklyn, el găsește energia de a-și convinge tinerii elevi de 14 ani să cerceteze totul, de la drepturile omului până la Războiul Civil, cu entuziasm. Dan nu dă doi bani pe programa liceului și are o abordare neconvențională, încercând să-și învețe elevii să gândească singuri.

Bronson, 2008

Filme cu buget scazut, dar succes extraordinar la public

Bronson relatează viața și «cariera» lui Mickey Gordon Peterson, unul dintre cei mai notorii și periculoși deținuți pe care Marea Britanie i-a avut.
Condamnat inițial la 7 ani de închisoare pentru jaf armat, Bronson ajunge să stea 34 de ani în spatele gratiilor, dintre care 30 în carceră, izolat de orice alt deținut, atât pentru siguranța gardienilor cât și a celorlalți pușcăriași. Charles Bronson, cum era el cunoscut în închisoare, și-a modelat o personalitate violentă în timpul petrecut în pușcărie.

Buget- 230 000 dolari

Incasări- 2 260 712 dolari

The breakfest club, 1985 

Filme cu buget scazut, dar succes extraordinar la public

Cinci liceeni din grupuri sociale diferite (Andrew, Brian, Bender, Claire și Allison), care la început par să nu aibă nimic în comun, sunt siliți să își petreacă sâmbăta în detenție, împreună în aceeași sală. Directorul le impune reguli stricte pentru ca apoi să-i lase pentru o mare parte a timpului nesupravegheați, revenind doar din când în când să-i verifice. Dacă la început atmosfera tensionată este întreruptă doar de replicile ofensatoare ale lui Bender, treptat aceștia încep să fie mai deschiși și să comunice. În ciuda disputelor de la începutul zilei, între ei se leagă relații strânse care ajung să depășească granițele orelor de detenție.

Buget- 1 000 000 dolari

Incasări- 51 525 171 dolari

My Left Foot: The Story of Christy Brown, 1989

Filme cu buget scazut, dar succes extraordinar la public

Povestea lui Cristy Brown este o poveste a triumfului asupra nenoricirilor vietii. 

Piciorul meu stang este o pelicula extraordinara bazata pe povestea reala a unui barbat inzestrat cu o nesecata dragoste de viata si pasiune pentru tot ceea ce ofera ea. 

Inca de la nastere, Cristy sufera de multiple handicapuri, in urma unei paralizii cerebrale. Doctorii i-au instiintat pe parinti ca daca, printr-un miracol copilul va supravietui, va fi ceva mai mult decat o leguma. 

Cu toate acestea, doamna Brown refuza sa accepte o realitate atat de cruda si isi intampina cu dragoste copilul suferind. Incurajat si sustinut de mama sa, Cristy reuseste sa demonstreze ca in interiorul trupului mutilat se ascunde un suflet plin de caldura, o fiinta umana extraordinara cu un rar simt al umorului. Cu o vointa de fier, el reuseste sa isi directioneze toate gesturile catre piciorul stang, singura parte a corpului asupra careia are control. Cu ajutorul piciorului, Cristy da nastere unor opere de arta indelung aclamate de criticii de specialitate si unor volume de poezii si nuvele de succes. 

Piciorul meu stang urmareste progresele facute de Cristy Brown din ziua aparitie sale pe lume (1932) pana in anul 1959, in ziua in care a cunoscut-o pe Mary Carr, femeia care ii va deveni sotie mai tarziu.

Buget- 736 000 dolari

Incasări- 14 743 391 dolari

Napoleon Dynamite, 2004

Filme cu buget scazut, dar succes extraordinar la public

Napoleon Dynamite e un nou gen de erou, cu freză afro, cizme și talente unice. Napoleon își petrece ziua desenând fiare legendare, jucându-se cu fratele lui, Kip, și evitându-l pe diabolicul unchi Rico. Când doi noi prieteni intră în viața lui Napoleon, Deb cea timidă și Pedro cel mustăcios, trioul lansează o campanie de alegere a lui Pedro în postul de președinte al clasei, pentru a transforma în realitate cele mai nebunești vise ale elevilor. Dar pentru ca Pedro s-o învingă pe Summer cea înfumurată, trebuie să-și folosească arma secretă.

Buget- 400 000 dolari

Incasări- 46 118 097 dolari

Wendy and Lucy, 2008

Filme cu buget scazut, dar succes extraordinar la public

Wendy Carroll (Michelle Williams) merge către Ketchikan, Alaska, unde speră să ia totul de la capăt alături de câinele ei, Lucy. Din păcate, visul ei se încheie curând. Femeia se trezește blocată într-un orășel din Oregon. În dimineața în care urma să meargă mai departe, mașina a refuzat să mai pornească. Acesta este doar primul dintr-o serie de evenimente. Nimic din viața ei de până atunci nu seamănă cu ceea ce urmează să i se întâmple.

Buget- 200 000 dolari

Incasări- 1 191 050 dolari

Another Earth, 2011

Filme cu buget scazut, dar succes extraordinar la public

În “Another Earth”, Rhoda Williams (Brit Marling), o tânără acceptată în programul de astrofizică MIT, aspiră să exploreze cosmosul. John Burroughs (William Mapother) este un compozitor talentat care a ajuns la apogeul profesiei sale și așteaptă un al doilea copil. Imediat după șocul descoperirii unui Pământ duplicat, tragedia lovește viețile acestor străini și destinele lor se unesc irevocabil. 

Buget- 100 000 dolari

Incasări- 1 776 935 dolari

Brick, 2005

Filme cu buget scazut, dar succes extraordinar la public

Viața unui adolescent extrem de inteligent, dar singuratic, se schimbă atunci când o găsește pe fosta sa prietenă, Emily, moartă într-un tunel. Brendan trebuie să pună acum indiciile cap la cap, începând cu o convorbire telefonică între ei, în care Emily îi spunea că este într-o mare încurcătură. Încă îndrăgostit de Emily, Brendan este gata să facă orice pentru a-i găsi pe criminali, iar în primul rând el trebuie să găsească semnificațiile câtorva cuvinte cheie. Cu ajutorul unui prieten, el ajunge, indiciu după indiciu, la un puternic traficant de droguri. Brendan descoperă motivele care au dus la moartea lui Emily și plănuiește o răzbunare…

Buget- 475 000 dolari

Inasări- 5 223 081 dolari

Fruitvale Station, 2013

Filme cu buget scazut, dar succes extraordinar la public

Povestea adevărată a lui Oscar, un tânăr de 22 de ani care își petrece ultima zi din 2008 întâlnindu-se cu prieteni, dușmani, cu familia, cu necunoscuți…

Buget- 900 000 dolari

Inasări- 17 385 830 dolari

In the Company of Men, 1997

Filme cu buget scazut, dar succes extraordinar la public

In aceasta comedie neagra, care reprezinta debutul ca scenarist al lui Neil la Bute, doi colegi tineri colegi, cu frustrari legate de locul de munca, pun la cale o glumita copilareasca si sfarsesc prin a plati un pret destul de mare. 

Actiunea filmului se petrece cand cei doi fosti colegi de scoala, Chad (Aaron Eckhart) si Howard (Matt Malloy) au ajuns la varsta de 30 de ani si lucreaza in aceeasi companie. 

Intr-o zi, se intalnesc in toaleta barbatilor si incep sa-si spuna fiecare frustrarile legate de lipsa de noroc in avansarea profesionala si de cele mai recente insuccese legate de viata amoroasa. In speranta razbunarii esuarilor sexuale si a ego-ului profesional ranit, cei doi pun la cale o schema nebuneasca pentru calatoria de afaceri ce o vor face impreuna: sa gaseasca o femeie tanara si vulnerabila, sa o curteze si sa-i castige afectiunea si sa o paraseasca brusc. Ei aleg o tanara draguta, pe nume Christine (Stacey Edward), o femeie care nu a avut intalnire cu un barbat de mult timp si care este vulnerabila. 

Fara sa realizeze ca este ca un soarece prins intre doua pisici flamande, ea se bucura de atentia ce i se accorda si devine in scurt timp atrasa de Chad. Cand Howard descopera aceasta afinitate, se creeaza o ruptura intre cei doi barbati, care incep un razboi psihologic a carui miza este Christine. Filmul este o pledoarie amuzanta pentru comunicare, pentru dezbatere si negociere si o infierare a atitudinilor pasive.

Buget- 25 000 dolari

Inasări- 2 804 473 dolari

Welcome to the Dollhouse, 1995

Filme cu buget scazut, dar succes extraordinar la public

La 12 ani, viața poate fi foarte frumoasă și simplă. Nu e și cazul lui Dawn Weiner (Heather Matarazzo), o adolescentă isteață, însă extrem de ciudată și foarte puțin populară printre colegi și membrii familiei. Uneori detestată, deseori ocărâtă, rareori înțeleasă, Dawn încearcă în zadar să pară fericită și prietenoasă în timp ce se confruntă cu problemele unei pubertăți aparent fără sfârșit.
La școală i se spune față de cățel și este antipatizată de toată lumea și pe motiv că este sora regelui tocilarilor din școală.
În familie, este ignorată total de ambii părinți care n-au ochi decât pentru Mark, băiatul lor cel deștept și pentru Missy, sora ei, o balerină sclifosită care, deși face numai năzbâtii, scapă mereu cu fața curată.
Lui Dawn i-a picat cu tronc Steve, un chitarist din formația rock a fratelui ei (formație pe care a întemeiat-o doar pentru a avea o activitate interesantă la dosar). Din păcate, însă, nici în această privință Dawn nu are noroc. Steve este doar politicos cu ea, lăsând să se înțeleagă cu fiecare ocazie că nu e deloc interesat de persoana ei. Tot ce reușește să facă Dawn este să atragă simpatia profundă a celui mai rău băiat din școală care își exprimă sentimentele prin amenințări.
Dawn începe să se întrebe serios dacă viața ei n-ar fi mai bună dacă ar pleca de acasă…

Buget- 800 000 dolari

Inasări- 4 569 019 dolari

Once, 2007

Filme cu buget scazut, dar succes extraordinar la public

Once este un musical al zilelor noastre. Poate. Acțiunea se petrece pe străzile Dublinului, iar coloana sonoră cuprinde cântece ale lui Glen Hansard (din formația irlandeza The Frames) — actorul principal — și ale Markétei Irglová. Filmul spune povestea unui cântăreț ambulant și a unei emigrante din Cehia care descoperă că împărtășesc dragostea pentru muzică. De-a lungul unei săptămâni pline de evenimente, în timp ce scriu, repetă și înregistrează mai multe cântece, cei doi ajung să se îndrăgostească unul de celălalt.

Buget- 150 000 dolari

Inasări- 20 710 513 dolari

Pranzo di ferragosto, 2008

Filme cu buget scazut, dar succes extraordinar la public

Gianni este un bărbat aflat la mijlocul vieții, unic fiu al unei văduve cu care locuiește într-o casă din centrul Romei. Aflat sub tirania memei lui aristocrate, viața lui este împărțită între serviciu și tejgheaua barului…

Buget- 526 000 dolari

Inasări- 9 300 340 dolari

A Separation, 2011

Filme cu buget scazut, dar succes extraordinar la public

Când soția îl părăsește, Nader angajează o tânără femeie să aibă grijă de tatăl său bolnav. Dar bărbatul habar n-are că noua menajeră nu este doar însărcinată, ci că și lucrează fără permisiunea soțului ei. Curând, Nader se va trezi prizonier într-o rețea de minciuni, manipulare și confruntări publice.

Buget- 500 000 dolari

Inasări- 19 889 055 dolari

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *