În cazul în care ești fan Pokemon Go, probabil te-ai întrebat deja cum ar fi ca simpaticii monstruleți să fie ceva mai interactivi. De exemplu, cum ar fi să găsești un Pikachu în parc, dându-se în leagăn?
Cercetătorii de la MIT au inventat un program care permite obiectelor virtuale precum pokemonii să interacționeze cu mediul, exact cum ar face-o niște ființe vii, scrie playtech.ro.
Tehnologia se numește Interactive Dynamic Video și nu doar că permite personajelor animate să se miște în mediul în care sunt plasate, dar și să „afecteze” realist obiectele cu care interacționează. Poți vedea în clipul de mai sus cum s-ar vedea toate astea prin ecranul telefonului tău. Avem o vagă bănuială că și în eventualitatea în care nu ești fan Pokemon, aplicația adaptată astfel ți s-ar părea interesantă.
Tehnologia folosește camere tradiționale pentru a analiza vibrațiile invizibile ale obiectelor din imagine. Aceste vibrații sunt apoi interpretate cu ajutorul unor algoritmi cu frecvențe diferite, care reprezintă modalitățile în care un obiect se poate mișca. Bazându-se pe date capturate din doar cinci minute de înregistrare, programul poate construit simulări realiste ale mișcărilor obiectelor, afișate direct pe ecranul dispozitivului pe care îl folosești.
O astfel de tehnologie nu s-ar limita la personaje virtuale din aplicații precum Pokemon Go, ci ar putea permite și oamenilor să manipuleze obiecte plasate într-o lume virtuală. Cu alte cuvinte, ai putea urmări un video și ai putea mișca și manevra elementele pe care le vezi în el. Ai putea, de exemplu, să cânți la o chitară dintr-un video sau să controlezi frunzele unui tufiș virtual. Poți avea o privire și mai detaliată asupra tehnologiei în clipul de mai jos. Noi suntem pregătiți să îi facem loc în viețile noastre.
Sursa: unimedia.info