Cum împiedicăm căderea părului?

Deshidratarea, unul din principalii factori declanșatori.

Căderea părului poate avea ca factori declanşatori acţiuni la care nici nu te-ai fi gândit. Dermatologii explică ce ar trebui evitat pentru a preveni deteriorarea foliculilor de păr şi care sunt primele măsuri ce ar trebui luate pentru a salva podoaba capilară.

Căderea părului este o problemă cu care se confruntă atât bărbaţii, cât şi femeile. Dincolo de factorul ereditar, de cele mai multe ori firele de păr se deteriorează din cauza lipsei îngrijirii corespunzătoare.

Cu cât organismul este mai slăbit, cu atât şi firul de păr este mai vulnerabil. Înainte de a apela la numeroasele produse care promit stoparea căderii părului, dermatologii recomandă luarea primelor măsuri care pot salva foliculii de păr:

Hidratarea

Consumul suficient de apă pe parcursul zilei este estenţial pentru a menţine sănătatea firului de păr. Deshidratarea provoacă scăderea presiunii arteriale şi uscarea foliculilor de păr. În acest ritm, firele de păr cad unul câte unul. Menţinerea hidratării va extinde supravieţuirea fiecărui folicul de păr cu câţiva ani.

Masajul cu ulei esenţial

Masarea scalpului o dată pe săptămână cu uleiuri esenţiale are un impact pozitiv enorm asupra părului. Procesul revigorează foliculii de păr deterioraţi şi chiar poate ajuta la îndesirea părului. Cele mai recomandate uleiuri pentru scalp sunt cele de lavandă, mentă, rozmarin, lămâie, ienupăr.

Evitaţi uscătorul de păr şi placa

Folosirea uscătorului dăunează grav foliculilor de păr. Atunci când firul de păr este uscat într-o perioadă foarte scurtă de timp, elasticitatea acestuia se deteriorează. Tot acest proces duce la căderea abundentă a părului. Dermatologii recomandă uscarea naturală a părului.

În acest fel, procesul este gradual şi nu provoacă daune.

Evitaţi substanţele nocive

Multe dintre şampoanele şi balsamurile pe care le folosim pentru părul nostru conţin substanţe chimice periculoase. Orice ingrediente chimice la care expunem părul pot cauza leziuni grave şi ireparabile. Încercaţi să folosiţi produse naturale şi spălaţi părul nu mai devreme de două-trei zile.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *