Avanpremiera Vernisajul Vinului „Buchet de primăvară”

„Buchetul de primăvară” al Vinului Moldovei a fost prezentat în cadrul avanpremierei celei de-a 8-a ediții a Vernisajului Vinului. Primii chemați să savureze aroma florilor de cireș – simbolul Vernisajului de primăvară – au fost jurnaliștii și bloggerii autohtoni. Evenimentul a fost organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, în colaborare cu Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vin, cu susținerea partenerului strategic, proiectul USAID CEED II.

Diana Lazăr, vicedirector al proiectului USAID Creșterea Competitivității și Dezvoltarea Întreprinderilor II: „Pentru că jurnaliștii și bloggerii sunt cei care contribuie la formarea opiniei publice, am decis să organizăm această avanpremieră special pentru ei. Evenimentul reprezintă un apel la solidaritate în vederea atingerii scopului nostru comun: promovarea culturii vinului în țara noastră. Sperăm ca invitații la Vernisajul Vinului să preia rolul de promotori ai Vinului Moldovei.”

La avanpremieră oaspeții au fost invitați să descopere detaliile ediției curente a evenimentului, dar și să se delecteze cu aromele unei selecții de vinuri fine – albe, rose și spumante – care urmează a fi lansate pe piață la Vernisajul Vinului. Alături de renumitul oenolog Sergiu Gălușcă, participanții au degustat noile soiuri, le-au apreciat și au savurat buchetul de primăvară din fiecare pahar.

3

Svetlana Matvievici, blogger, participant la acțiunea „Redescoperă Vinul Moldovei. O Legendă Vie”: „Vinul Moldovei este unul care excelează prin calitate. Îndemn comunitatea media şi bloggerii să promovăm împreună, în cadrul unei campanii naționale, consumul moderat de vinuri bune şi să susţinem dezvoltarea acestei industrii, pentru că vinurile noastre merită să fie cunoscute şi apreciate la justa lor valoare.”

La Vernisajul de primăvară vor fi prezentate peste 200 de vinuri autohtone de sezon, soiuri tinere sau speciale, de rezervă. În premieră, vor participa un număr record de companii vinicole – peste 30, iar programul va include, pe lângă degustări, masterclass-uri cu somelieri celebri, sugestii de la profesioniști și ghiduri de inițiere în arta vinului.

6

2

Dumitru Munteanu, director ONVV: „Vernisajul Vinului de primăvară aduce în acest an colecții selecte de vinuri. Deoarece vinificatorii depun suflet și identitate în fiecare produs, suntem siguri că oaspeții vor fi plăcut surprinși. Prin organizarea unor astfel de evenimente ne dorim să contribuim la îmbunătățirea dialogului între vinificatori și societate, în vederea promovării și a consumului vinurilor de calitate. Invităm toți doritorii să ne bucurăm împreună de o nouă ediție a Vernisajului Vinului «Buchet de primăvară».”
Evenimentul va avea loc pe 23 aprilie, la ora 18:00, la Palatul Republicii. Toți vizitatorii vor primi în dar un pahar cu logo-ul „Wine of Moldova”, perfect pentru a savura corect gustul și aroma celor mai selecte vinuri ale Moldovei: albe, rose și spumante.

5

Amatorii vinurilor de calitate pot procura bilete, în limita stocului disponibil, online pe iticket.md sau la partenerii evenimentului:
IdealWine — wine shop & tasting bar I — Hotel Codru, str 31 August 1989, nr, 127
Vinurile Moldovei – bd, Ștefan cel Mare și Sfânt 126
wine.md — str. Puskin, 15

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *