R.Moldova, una dintre destinațiile turistice de top pentru 2018

Republica Moldova ajunge în vizorul presei străine drept o destinație turistică tot mai des. De această dată, New York Post scrie că țara noastră este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în 2018, potrivit Intrepid Travel.

This tiny country is one of the top travel destinations for 2018This tiny country is one of the top travel destinations for 2018

Republica Moldova este caracterizată drept o țară mică din Europa de Est, situată între România și Ucraina. Jurnaliștii de la NYP scriu că țara noastră este una dintre cele mai puțin vizitate țări din lume, clasându-se în top alături de San Marino.

Circa 120.000 de turiști trec granița acestei țări în fiecare an, iar punctul nostru forte este naruta și vinul bun.

Moldova este de fapt unul dintre cei mai de seamă producători de vin din lume, cu o colecție impresionantă în beciurile din țară. Spre deosebire de alte regiuni vitivinicole celebre, cum cum ar fi Toscana în Italia sau Bordeaux în Franța, Republica Moldova rămâne în mare parte încă neatinsă și nevăzută, scrie sursa citată.

În articol se mai menționează despre beciurile de la vinăria Mileștii Mici, care deține recordul cu cea mai mare colecție de vinuri din lume, cu peste aproape două milioane de sticle în cei peste 55 de kilometri de galerii.

Moldovenii sunt și printre cei mai mari consumatori de vinuri, scrie presa străină, fiind întrecuți doar de belaruși.

Astfel, jurnaliștii de la New York Post își îndeamnă cititorii să viziteze Republica Moldova chiar de Ziua Națională a Vinului, o sărbătoare cu de toate, inclusiv cu autobuze gratuite ce vă pot duce direct la o vinărie sau alta.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *