Primul transplant de cap uman va avea loc în 2017

Neurologul care intenţionează să realizeze primul transplant de cap uman afirmă că acesta ar putea avea loc în 2017, în Marea Britanie.

Maverick şi profesorul care a fost deseori criticat, Sergio Canavero, a anunţat în timpul lansării unui proiect de realitate virtuală faptul că speră să utilizeze acest program pentru ca pacientul să se obişnuiască cu experienţa obţinerii unui nou corp. Pacientul, rusul Valery Spiridinov, a fost deja ales, iar cei doi speră să îi ataşeze capul unui nou corp, în decursul anului viitor.

Operaţia implică criogenizarea capului lui Spiridinov şi îndepărtarea lui de pe corp, urmând să fie ataşat corpului donatorului. Profesorul Canavero afirmă că Marea Britanie pare a fi cel mai promiţător loc din Europa pentru organizarea unei astfel de proceduri, în mare parte datorită suportului din partea comunităţii ştiinţifice.

De asemenea, a ales să dezvăluie sistemul de realitate virtuală în Glasgow, promiţând că ar putea fi utilizat pentru ,,pregătirea pacienţilor pentru viaţa în noul corp”. Operaţia ar putea duce la ,,reacţii psihologice neaşteptate” din partea pacientului, un expert afirmând că experienţa ar putea fi ,,mai rea decât moartea”.

Profesorul Canavero a afirmat: ,,Acest sistem de realitate virtuală pregăteşte pacientul în cel mai bun mod posibil pentru noua lume în care va intra. O lume în care va putea merge din nou”. Neurochirurgul speră să efectueze operaţia anul viitor, însă nu a ales o locaţie încă.

În sistemul creat de compania Inventum Bioengineerin Technologie din Statele Unite ale Americii, pacienţii pot participa la sesiuni de-a lungul câtorva luni înainte de operaţie. Directorul executiv al Inventum, Alexander Pavlovcik a declarat: ,,În timpul pregătirii pacientului pentru traziţia către noul corp, realitatea virtuală va preveni reacţiile psihologice neaşteptate”.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *