Crescuți în China.
La o fermă din sudul Chinei trăiește un porc care are greutate unui urs polar, iar animalul de 500 de kilograme face parte dintr-o serie crescută special pentru a depăși dimensiunile obișnuite ale porcilor.
La abator, un astfel de porc se poate vinde cu peste 1.400 de dolari, această sumă fiind de trei ori mai mare decât venitul mediu lunar din Nanning, orașul în care trăiește Pang Cong, proprietarul fermei cu porci gigantici.
Porcii lui Pang reprezintă un exemplu extrem al măsurilor la care fermerii chinezi recurg pentru a face față cererii interne de carne de porc, însă în China se vehiculează tot mai des ideea că, atunci când vine vorba de porci, mai mare e mai bun.
China este țara în care se consumă cea mai mare cantitate de carne de porc, iar prețurile tot mai ridicate la această carne îi încurajează pe fermieri să crească aceste animale până la o greutate medie de 175-200 de kilograme, cu mult peste greutatea normală de 125 de kilograme.
Acest trend nu se limitează doar la fermele mici. Cei mai mari producători de carne din porc din China încearcă să crească greutatea medie a porcilor, cu cel puțin 14%.
Greutatea medie a porcilor duși la abatoare de fermele mari a ajuns la 140 de kilograme, față de greutatea normală de 110 kilograme. Astfel, profiturile ar putea crește cu 30%.
Creșterea greutății porcilor are loc într-un moment disperat pentru China. Pesta porcină a dus la înjumătățirea numărului de porci din China, iar prețurile cărnii au atins niveluri record. Astfel, guvernul a cerut fermierilor să crescă producția, pentru a contracara creșterea prețurilor. Prețurile cărnii de porc au crescut cu 70% anul acesta în China, în timp ce producția a scăzut cu 39% în ultimul an.