Кezultatul unui studiu realizat de o echipă de oameni de ştiinţă.
Aportul de vitamina C din alimentaţie este cunoscut a fi crucial datorită proprietăţilor sale antioxidante, însă cercetătorii chilieni au demonstrat recent că aceasta serveşte de asemenea drept „combustibil” pentru celulele tumorale în diferite tipuri de cancer, relatează AFP.
După 20 de ani de cercetări, rezultatul unui studiu realizat de o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Concepcion (sudul Chile), condus de medicul Coralia Rivas, a fost publicat în revista Free Radical Biology and Medicine.
Studiul arată că cele 20 de tipuri de cancer studiate îşi satisfac nevoile importante de nutrienţi prin reciclarea vitaminei C.
Cu toate acestea, medicul Coralia Rivas a avertizat că, în niciun caz, nu trebuie „să opriţi administrarea de vitamina C”.
Vitamina C nu numai că previne scorbutul, dar este, de asemenea, esenţială pentru energia celulară, producerea de colagen, sinteza neurotransmiţătorilor şi contribuie la sistemul imunitar, a spus medicul.
Conform mecanismului descoperit, celulele tumorale captează DHA care se află în cantităţi mari în jurul lor, îl transportă în interiorul lor şi îl transformă în vitamina C redusă, ceea ce le menţine în viaţă.