Când mergeţi în vacanţă, o cină la restaurant va fi întotdeauna mai scumpă decât gătitul unor alimente achiziţionate de la supermarket. Acest lucru este valabil mai ales în marile oraşe cosmopolite precum Tokyo, Oslo şi Zurich, unde cina pentru doi la un restaurant vă face să scoateţi din buzunar peste 60 de dolari.
Un raport recent al Deutsche
Bank, care analizează costul vieţii şi compară preţurile între cele mai mari oraşe din întreaga lume a arătat care sunt oraşele în care turiştii trebuie să scoată cei mai mulţi bani din buzunar atunci când vine vorba de mâncare.
Raportul se bazează pe datele oferite Expatistan, un site care urmăreşte preţurile în peste 200 de ţări.
Zurich, Elveţia — 73,70 dolari
Oslo, Norvegia — 63 dolari
Tokyo, Japonia — 60,70 dolari
New York City, Statele Unite – 56 dolari
Copenhaga, Danemarca – 55,70 dolari
San Francisco, Statele Unite — 50,30 dolari
Boston, Statele Unite — 49,70 dolari
Bruxelles, Belgia — 49,20 dolari
Hong Kong — 49 dolari
Paris, Franţa — 48,60 dolari