“ Under the Visible “

Staten Island Creative Gallery.

   Duminică, 29 octombrie, ora 18:00, la Staten Island Creative Gallery, sa deschis pentru public expozitia personală „Reflections of the world” a basarabeanului Constantin Botezat. Comunitatea creatoare Staten Island este o coaliție de artiști vizați, muzicieni, fotografi, meseriași, scriitori și alți interpreți, cu sediul în statul New York. Scopul principal al organizației este de a sprijini comunitatea creativă dezvoltând locații și asigurând expunerea mediaților membrilor săi.

Scopul secundar al SICC este de a accelera colaborarea dintre artiști, rezidenți, comunitatea de afaceri și alte agenții pentru a crește gradul de conștientizare culturală a artelor din New York  și dincolo de acesta. Evenimentul său de semnătură este Festivalul anual «Art by the Ferry». Comunitatea creativă a Staten Island salută artiștii înființați, artiștii în curs de dezvoltare cât și cei internaționali.

Expoziția „Reflections of the world”  a fost curatoriată de Linda Rossi și este prin urmare un eveniment important pentru dezvoltarea și parcusul artistic a tânărului pictor. Acest eveniment fiind cea de a cincea expoziție organizată de către Constantin Botezat in Statele Unite ale Americii.

În cadrul evenimentului artistul și-a expus lucrări realizate pe parcusul anului de studiu la Universitatea de Artă din orașul Bari, Italia.

„Evenimentul a avut loc grație curatorului Linda Rossi și Veronicăi Iordachescu  cărora le sunt enorm de recunoscator pentru această oportunitate. Expoziția respectivă cu siguranță reprezintă un pas important în cariera mea și care îmi va oferi o motivație enormă în continuare !!! „

Constantin Botezat, este un artisti reprezentat de către Galeria Iaga Contemporary Art din Transilvania și de curând  și-a început primul său internship la Galeria Wozen din Lisabona, Portugalia  unde iși desfășura activitățile artistice în urmatoarele patru luni.

Tânărul artist , a participat la numeroase expoziții personale sau de grup, atât locale cât și internaționale.

     Ultima sa expoziție „ Under the Visible „ și-a avut vernisajul la Hollywood, California pe data de 7 octombrie în incinta Galeriei ZEN ART. Evenimentul reprezintă o oportunitate deosebită și este o punte de legătură între publicul american și tinerii artiști.

Expoziția dezvăluie o serie de portrete în creion realizate curent și care reprezintă o serie de trăsături faciale ale diferitor persoane.

Pentru artist portretul este nicicând o simplă reproducere mecanică a cuiva dar este un joc al sensibilității care interpreteză trăsăturile modelului fie după gusturile sale fie conform curentului artistic pe care îl urmează.

    Portretele realizate au funcția de a perpetua amintirea unor persoane întâlnite pe parcursul anilor. Pentru Constantin pornirea spre portret este un fapt primordial si spontan în același timp și se manifestă în forma cea mai îngenuă în atribuirea unei imagini generice.

     În aceste lucrări tânărul artist a  pus accentul pe caracter,înfățișare și percepție prin intermediul liniilor, petelor și tehnicii reprezentând filosofia și morala fiecărui personaj.

   Această expoziție , cu semnificație deosebită pentru căutările artistului , reflectat în operele expuse , denotă efortul ,ambiția și dorința tânărului de a-și organiza primul său eveniment în Hollywood la doar 21 de ani .

 „ Expoziția a avut loc grație bunului meu prieten Carson Mcallister căruia îi sunt enorm de recunoscător pentru ajutorul și motivația sa și la fel  partenerilor de la ZEN ART SI IAGA Contemporary Art.”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *