Un inginer chinez s-a căsătorit cu o femeie-robot

Zheng Jiajia, un inginer chinez expert în inteligență artificială, s-a căsătorit cu o femeie-robot construită chiar de el, într-o ceremonie la care au participat mama sa, prieteni și colegi de facultate.

Căsătoria nu are valoare legală, avînd în vedere că uniunile între oameni și androizi nu sînt încă prevăzute în legislația chineză. Ceea ce nu înseamnă că nu a fost mai puțin pompoasă, incluzînd un banchet, cadouri și tradiționalul voal roșu de mireasă tipic pentru căsătoriile tradiționale în această cultură orientală.

Mireasa, fabricată de Zheng în 2016, se numește Yingying și potrivit mirelui are 31 de ani și a început o relație cu el în urmă cu doi ani. Zheng, care nu mai avea iubită de mulți ani, a optat să-și construiască viitoarea soție după ce familia și prietenii au făcut în ultimul timp presiuni asupra lui ca să se însoare, notează presa locală.

Yingying este capabilă să vorbească printr-o conexiune la un computer cu acces la texte și arhive audio înmagazinate, poate recunoaște fotografii și obiecte, dar nu este programată să meargă, deși soțul a promis că se ocupă de acest lucru.

Inginerul, care a lucrat mulți ani la compania multinațională Huawei iar în 2014 și-a deschis propria firmă, a asigurat că va trăi alături de Yingying pînă cînd moartea — sau problemele de baterie — îi va despărți.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *