UFI: suprafața totală a spațiilor expoziționale din lume a crescut

Numărul proiectelor expoziționale care se desfășoară pe o suprafață închisă de peste 100 de mii de metri pătrați este segmentul cu cea mai rapidă creștere, expozițiile cu o suprafață de peste 5000 de metri pătrați, de asemenea, continuă să crească.

Acest lucru a fost raportat de către Asociația Mondială a Industriei de Expoziții (UFI) în “Harta Mondială a proiectelor expoziționale“ pentru anul 2017.

Potrivit UFI, în prezent în lume sunt organizate 1221 de expoziții, cu o suprafață totală de expunere de cel puțin 5000 de metri pătrați și 61 de expoziții cu peste 100.000 de metri pătrați. Suprafața totală a expozițiilor din întreaga lume este de 34,9 milioane de metri pătrați.

Este de remarcat, de asemenea, că Europa deține 45,4% din cota de piață la nivel mondial, fiind lider la acest capitol, față de regiunea Asia-Pacific, pe seama căreia revin 23,6% și America de Nord cu 23,4% . Ponderea Orientului Mijlociu și a Africii pe piața mondială a constituit 4,1%, iar a Americii Centrale și de Sud — 3,5%.

„Suntem încântați să vedem că în ultimii ani au fost deschise noi zone expoziționale în aproape toate regiunile lumii. Investițiile în proiectele expoziționale sunt investiții pe termen lung», — a menționat Directorul general al UFI, Kai Hattendorf.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *