Sute de turişti au urcat pentru ultima dată vineri pe muntele Uluru

Muntele pe care turiștii nu mai au voie să îl escaladeze niciodată.

Sute de turişti au urcat pentru ultima dată vineri pe muntele Uluru, o celebră formaţiune stâncoasă din centrul deşertului australian, cu o zi înainte ca ascensiunile din acest sit celebru să fie complet interzise,.

Începând de sâmbătă, o măsură care interzice pentru totdeauna escaladarea acestui monolit uriaş, considerat sacru în cultura aborigenă, va intra în vigoare la cererea proprietarilor săi, aborigenii Anangu.

Sute de persoane au aşteptat timp de mai multe ore vineri dimineaţă autorizaţia pentru a începe ascensiunea, interzisă până la ora locală 10:00 din cauza unor vânturi puternice.

Potrivit organizaţiei guvernamentale Parks Australia, condiţiile meteorologice vor fi reevaluate pe parcursul întregii zile de vineri, pentru a stabili dacă escaladarea acestui munte va rămâne autorizată.

Numeroşi turişti consideră că escaladarea muntelui Uluru, denumit şi Ayers Rock, face parte dintre lucrurile pe care orice om trebuie neapărat să le facă atunci când vizitează Australia. Aborigenii Anangu, care venerează acest sit de zeci de mii de ani, au decis să interzică ascensiunile pe Ayers Rock, considerând că „acesta este un loc extrem de important, nu un loc de joacă sau un parc tematic”.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *