Primul astronaut din Emiratele Arabe Unite revine pe Pământ

Revine joi pe Terra după 8 zile petrecute pe orbită.

Hazzaa AlMansoori, primul astronaut din Emiratele Arabe Unite care a participat la o misiune pe Staţia Spaţială Internaţională , revine joi pe Terra după 8 zile petrecute pe orbită.

 Astronautul, devenit un erou în ţara sa, urmează să aterizeze în jurul orei 11:00 GMT în stepa kazahă, alături de americanul Nick Hague şi de rusul Alexei Ovtchinine, care au supravieţuit unei tentative ratate de lansare anul trecut.

Dacă Hague şi Ovtchinine încheie misiuni de 203 zile pe ISS, Hazzaa AlMansoori a pus piciorul la bordul ISS în data de 25 septembrie. Cei doi astronauţi alături de care AlMansoori a ajuns pe staţia spaţială, rusul Oleg Skripotchka şi americanca Jessica Meir, vor reveni pe Pământ la primăvară.

Deşi scurtă, misiunea lui Hazzaa AlMansoori a provocat o vie emoţie şi sentimente de mândrie naţională în Emiratele Arabe Unite, ţară nou-venită în domeniul spaţial şi care a anunţat recent că urmează să trimită o sondă spre Marte până în anul 2021.

La 35 de ani, Hazzaa AlMansoori a introdus Emiratele în micul club al ţărilor arabe care au trimis oameni în spaţiu, după Arabia Saudită în 1985 şi Siria în 1987. El este însă primul astronaut arab care a ajuns pe ISS.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *