Pașapoartele românești vor fi mai ieftine în 2017

De la 1 ianuarie 2017 scad tarifele pentru eliberarea pașapoartelor simple și electronice, datorită micșorării cotei TVA, prevăzută în Codul Fiscal, de la 20 la 19%.

Începând cu 1 ianuarie, contravaloarea unui pașaport simplu temporar va fi de 218 lei, relatează Sputniknews.ro, cu referire la Agerpres.

Potrivit sursei, un pașaport simplu electronic, cu valabilitate de 5 ani, eliberat persoanelor cu vârste de peste 12 ani va costa 280 de lei. De asemenea, un pașaport simplu electronic, cu valabilitate de 3 ani, eliberat minorilor sub 12 ani, va costa 256 de lei.

‘Micșorarea tarifelor se datorează diminuării cotei de TVA de la 20% la 19%, prevăzută la art.291, alin.1, lit.b din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, ceea ce conduce la scăderea contravalorii blanchetei de pașaport ce intră în componența taxei de pașaport, aspect comunicat de C.N. «Imprimeria Națională» S.A», arată Biroul de Presă al Prefecturii Suceava.

De pe 16 ianuarie va deveni funcțională a IV-a stație de preluat imagini și documente, astfel încât la nivelul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Suceava va fi posibilă preluarea unui plus de 80 de cereri.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *