Opt trasee turistice noi vor fi lansate pe ambele maluri ale Nistrului

Opt trasee turistice ce cuprind peste 30 de locaţii pe ambele maluri ale Nistrului vor fi disponibile turiştilor dornici să descopere R. Moldova. Noul itinerar a fost recent testat într-un proiect comun realizat de Asociaţia Naţională pentru Turism Receptor de la Chişinău (ANTRIM) şi Agenţia de Dezvoltare Regională din Tiraspol (ADRT), comunică MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat al ANTRIM, noile trasee turistice includ agropensiuni, ateliere meşteşugăreşti, sate cu istorie bogată, biserici, mănăstiri, pivniţele de la Brăneşti ş.a.

„Cele opt rute noi vor oferi turiștilor posibilitatea să cunoască tradițiile noastre și să trăiască o experiență inedită prin implicarea în activitățile cotidiene din localităţile cu potențial turistic”, a afirmat Natalia Țurcanu, director executiv al ANTRIM.

“Cîteva rute urmează să fie promovate la expoziția de turism din Varșovia (Polonia) care va avea loc în perioada 24-26 noiembrie. Este vorba de locuri care merită să fie cunoscute şi descoperite”, a precizat directorul ADRT Tatiana Yascova.

Traseele turistice au fost elaborate în cadrul platformei „Consolidarea relațiilor de afaceri turistice de pe ambele maluri ale Nistrului prin dezvoltarea de parteneriate durabile”, implementată de ANTRIM şi ADRT. Proiectul este realizat în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *