O familie cu 3 copii are nevoie urgentă de ajutor după ce casa în care locuia le-a ars în totalitate!

O familie din satul Noroceni, raionul Orhei, a rămas fără acoperiş deasupra capului după ce casa în care locuiau membrii acesteia a ars în totalitate, în urma unui incendiu devastator izbucnit cel mai probabil de la un scurtcircuit electric.

Pe  30 octombrie 2016, Claudia și Aurel Coropca împreună cu cei trei copii ai lor plecaseră la vot. Când au revenit acasă de la secţia de votare, soţii Coropca au înmărmurit de durere, casa pe care tocmai o terminaseră de renovat era cuprinsă de flăcări şi se făcu scrum în mai puțin de o oră, nemaiputând salva nimic din ea.

Vecinii au alergat să-i ajute, dar în zadar, focul s-a răspândit prea repede, deşi au cărat apă şi au încercat să salveze anexa în care stau acum.

Soţii Corobca munceau în construcţii şi tot ce agoniseau investeau în casă pentru ca să le poata oferi copiilor condiţii decente de trai, iar vara trecută au făcut reparaţie.

Acum, din casa în care voiau să-şi trăiasca toată viaţa nu a mai rămas practic nimic.

image

image-2

“Am alergat într-un suflet acasă, dar până la venirea pompierilor nu mai rămăsese nimic. A ars absolut tot, acoperiș, haine, acte, cărți, mobilier și aparatură electronică și electrocasnică. Am rămas doar cu hainele de pe noi și trebuie să luăm totul de la zero. Dar îi mulțumesc lui Dumnezeu că cei trei copii ai noști erau cu noi și nu au pățit nimic. Am decis în ultimul moment să-i luăm cu noi la vot!”, povesteşte îndurerată Claudia, în vârstă de 35 ani.

Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza sobei, dar femeia susține că, cel mai probabil, casa a ars din cauza unui scurtcircuit electric, pentru că flacăra cea mai mare era în camera în care erau instalate computerul și televizorul.

În prezent, soţii Coropca, împreună cu cei trei copii, de 2 ani, de 11 ani şi, respectiv, 12 ani, dorm în casa bătrânească a părinților, din aceeași curte, într-o cameră de zece metri pătrați.

Soţii Coropca au muncit toată viaţa la negru, în domeniul construcţiilor, iar acum au rămas fără agoniseala de o viaţă.

Între timp, aceştia au curăţat terenul pe care se afla casa incendiată şi sunt dispuşi să construiască o casă nouă. Sătenii le-au oferit piatra necesară la fundaţie, însă resursele financiare sunt mult prea mici pentru a se putea descurca pe mai departe de unii singuri.

Familia are nevoie de ajutor financiar sau materiale de construcție pentru a clădi o casă nouă.

Să-i ajutăm împreună pe aceşti oameni năpăstuiţi!

Cei care doresc să doneze bani, materiale de construcţie, bunuri pentru copii şi gospodărie, pot să o contacteze pe Claudia Coropca la numărul de telefon 060 468 991.

Orice ajutor este binevenit, iar familia va fi foarte recunoscătoare pentru acesta.

unica.md

 

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *