Netflix va exploata unul dintre cele mai vechi cinematografe din New York

Paris Theatre, în care va proiecta doar producţii proprii.

In virtutea unui contract de închiriere considerat o nouă etapă în evoluţia acestui gigant din industria de streaming, aflat de mai multă vreme într-o dispută majoră cu marile reţele de cinematografe din lumea întreagă. Situat la mică distanţă de Central Park şi de celebrul hotel Plaza, cinematograful Paris Theatre a fost închis la sfârşitul lunii august după o existenţă de 71 de ani, la finalul contractului de închiriere al fostului său operator.

Paris Theatre, ultimul cinematograf din New York ce dispune de o singură sală de proiecţii, a fost redeschis la începutul lunii noiembrie pentru un eveniment ce părea lipsit de viitor: proiecţii pentru câteva săptămâni ale filmului «Marriage Story», de Noah Baumbach, produs de Netflix.

Termenii acordului care permite platformei Netflix să exploateze Paris Theatre nu au fost dezvăluiţi. Potrivit site-ului Deadline, ar fi vorba despre un contract de închiriere pe termen lung.

Este pentru prima dată când gigantul din industria de streaming — care a fost acuzat că ameninţă experienţa cinematografică — a încheiat un contract pe termen lung pentru lansarea pe marile ecrane a filmelor sale.

De mai multe luni, mass-media americane, citate de AFP, vorbesc despre existenţa unor negocieri purtate de Netflix cu actualul proprietar al Egyptian Theatre, un cinematograf istoric din Hollywood.

Alegând să închirieze şi să exploateze Paris Theatre, platforma de streaming americană a făcut un nou pas înainte în cadrul strategiei sale comerciale, ce vizează evitarea marilor reţele de cinematografe.

Acestea din urmă refuză, pentru moment, să cedeze în faţa directorilor de la Netflix, care solicită o scurtare a intervalului minim cuprins între momentul lansării unor filme în cinematografe şi momentul lansării lor pe internet, fixat în prezent la 90 de zile în Statele Unite.

Cinematograful Paris Theatre a fost inaugurat de actriţa germano-americană Marlene Dietrich în 1948. El era exploatat pe atunci de casa franceză de producţie Pathe, care a fost obligată de proprietarii imobilului să cedeze contractul de închiriere în favoarea grupului american Loews în 1990.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *