Moldova: Verificare a autobuzelor și microbuzelor de linie

Controale în transportul public.

Angajații Inspectoratului Național de Patrulare și reprezentanți ai Agenției Naționale Transport Auto au inițiat, o amplă operațiune de verificare a autobuzelor și microbuzelor de linie. Scopul acțiunii este prevenirea transportului ilicit de călători și a ieșirii pe trasee a vehiculelor ce nu corespund normelor tehnice. Controalele se vor desfășura până în data de 15 decembrie.

Potrivit ofițerului superior din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare, Gheorghe Marian, operațiunea ”Autobuz” cuprinde tot teritoriul țării.

«În cadrul acestei operațiuni, de către polițiști va fi atrasă o atenție deosebită la regulile de transportare a pasagerilor și a stării tehnice a autobuzelor și maxi-taxiurilor. O atenție deosebită va fi atrasă la echiparea autovehiculelor pentru sezonul rece al anului — echiparea cu anvelope destinate sezonului de iarnă, cu lanțuri pentru anvelope, echiparea acestora cu truse medicale. În cadrul acestei operațiuni vor fi efectuate verificări de ieșire la rută la agenții economici, unde înainte de a se deplasa la serviciu sau la rută aceste mijloace de transport vor fi supuse verificării», a spus el.

Una dintre cele mai frecvente abateri depistate de inspectori este transportarea călătorilor în picioare. În unul dintre microbuzele de pe linia Chișinău-Seliște, în urma verificărilor s-a constatat că în salon pătrund gaze de eșapament. Mulți șoferi au recunoscut că au știut din timp despre desfășurarea operațiunii ”Autobuz” și s-au pregătit de controale.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *