Moldova, inclusă într-un top al celor mai surprinzătoare locuri din Europa

Republica Moldova este printre primele 10 destinații din Europa recomandate de portalul lonelyplanet.com pentru a fi vizitate în anul 2017 — vezi prin ce s-a făcut remarcată țara noastră.

Moldova, care se situează pe poziția a 8-a în acest top, este descrisă ca „o țară cu beciuri secrete de vinuri și mănăstiri săpate în stâncă, este ”frontiera finală a Europei”: puțin vizitată, pierdută în timp și mereu surprinzătoare. În capitala Moldovei, Chișinău, bulevardele înverzite se îmbină cu orizontul de beton. Surprinzătoarele cafenele și baruri în stil parizian, vinul local care continuă să crească în aprecieri”.

„Savurați cele mai bune picături în beciurile gotice atractive ale orașului Mileștii Mici, care găzduiesc cea mai mare colecție de vinuri din lume. Explorați Orheiul Vechi, loc sacru, înconjurat de stânci de calcar sau mănăstirile de pe malul râului, cum ar fi Saharna și Țipova. La est de râul Nistru se află regiunea Transnistreană, republică autonomă nerecunoscută, o regiune ancorată în trecutul sovietic. Chiar și călătorii cu experiență în Europa vor fi uimiți și dezorientați de Moldova”, mai precizează sursa.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *