Medicii de familie pot depune cerere pentru atribuirea liberei practici a medicinei de familie.

Medicii urmează să aleagă una dintre formele de activitate propuse în cadrul noului Program.

Medicii de familie pot depune cerere pentru ași forma un cabinet individual, pentru exercitarea independentă a activității profesionale, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Medicii urmează să aleagă una dintre formele de activitate propuse în cadrul noului Program, între care se numără cabinetul individual al medicului de familie, fondat de un singur medic de familie titular al practicii, centrul medicilor de familie, fondat de doi și mai mulți medici de familie titulari ai practicilor sau angajat în cadrul unui prestator de asistență medicală primară existent.

Ei urmează să primească în gestiune un sector teritorial delimitat, care cuprinde după caz una sau mai multe localități, străzi, case sau blocuri, cu o populație ce se încadrează în normativele recomandate.

Finanțările vor fi oferite în funcție de numărul de pacienți, dar și de serviciile prestate suplimentar, de către Compania Națională de Asigurări în Medicină, se mai arată în comunicatul ministerului.

Pentru obținerea certificatului de titular al practicii, medicul de familie trebuie să prezinte  o serie de documente la minister, până pe 18 noiembrie, pe hârtie sau prin intermediul poștei electronice.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *