„Lacătele iubirii“ din Paris vor fi vîndute în scop caritabil

Autorităţile pariziene plănuiesc să vîndă „lacătele iubirii“, pe care sute de mii de îndrăgostiţi le agaţă anual pe podurile Pont des Arts şi Pont de l’Archevêché din Paris ca simbol pentru dragostea veşnică şi să doneze banii organizaţiilor care se ocupă de sprijinul refugiaţilor.

„Oamenii vor putea cumpăra cinci sau zece lacăte sau chiar mai multe, toate la preţuri rezonabile“, a anunţat Bruno Julliard, viceprimarul capitalei franceze.

Julliars estimează că va reuşi astfel să adune circa 100.000 de euro. În schimb, toate lăcatele rămase nevîndute vor fi topite şi vîndute la fier vechi. În 2015 au îndepărtat nu mai puţin de 65 de tone de lacăte care puneau în pericol structura podurilor. În 2014, o balustradă de pe celebrul Pont des Arts, care s-a prăbuşit sub greutatea miilor de „lacăte ale iubirii“ a cauzat evacuarea acelei pasarele pentru pietoni care traversează Sena în faţa muzeului Luvru şi oferă pietonilor una dintre cele mai frumoase vederi asupra Parisului.

Deşi gestul a fost bine primit de parizienii implicaţi în proiectele de ajutorare a refugiaţilor, aceştia au amintit, totuşi, că autorităţile trebuie să facă eforturi mai mari.

„Banii pentru sprijinul organizaţiilor e una, dar organizaţiile care muncesc fără întrerupere nu pot oferi adăpost pentru sutele de refugiaţi care dorm pe străzile Parisului. Guvernul trebuie să acţioneze în consecinţă, în acord cu legea internaţională, şi să-şi folosească pe deplin puterea pentru a opri suferinţa“, a precizat Jonny Rebours, voluntar în două astfel de organizaţii.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *