„Lacătele dragostei” vor fi interzise la Paris

Parisul lansează o vastă operațiune împotriva „lacătelor dragostei” de pe podurile sale. Primăria Parisului vrea ca orașul „să rămână capitala romantismului și dragostei”, dar fără lacăte pe podurile sale.

După podul Pont des Arts, a venit rândul lui Pont Neuf (cel mai vechi pod de piatră din capitala franceză) să fie acoperit de lacăte.

„În zilele următoare vor fi instalate panouri și semnalizare la sol pe mai multe poduri și îndeosebi pe Pont Neuf”, a declarat Bruno Julliard, prim adjunct al primarului Parisului, după o reuniune tehnică în vederea realizării unui dispozitiv de descurajare a instalării lacătelor.

Primăria intenționează să plaseze panouri explicative și pancarte, în franceză și engleză, cu texte ca „Fără lacăte, Parisul vă mulțumește” sau „Declarați-vă dragostea altfel”, arată Bruno Julliard.

Fara-Lacate-pe-Podul-Dragostei-din-Paris-Sursa-Logout

Lacătele „blochează perspectiva asupra Senei, una dintre cele mai frumoase, înscrisă în patrimoniul UNESCO. Este un atu patrimonial major pentru Paris”, adaugă el, afirmând că este și o problemă de securitate. „Lacătele cântăresc sute de kilograme, iar panourile cad”, spune edilul.

Sursa: Independent.md

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *