În pas cu noile tehnologii: în Portugalia a fost deschis primul spital de păpuşi

Spitalul pentru păpuşi de pe Praca de Figueira, numărul 7, din Lisabona, şi-a deschis porţile la începutul acestei luni.

Ca orice unitate sanitară care se respectă, are propriul serviciu de ambulanţă şi paramedici care pot resuscita păpuşica la domiciliul clientului în caz de forţă majoră.

Hospital de Bonecas a tratat de-a lungul timpului peste cinci generaţii de păpuşele reuşind în multe cazuri imposibilul. Ideea înfiinţării spitalului i-a venit proprietarei Manuela Cutileira, care a primit o moştenire neobişnuită: o colecţie de păpuşi din 1830.

Din donaţii şi finanţare proprie femeia a angajat de-a lungul timpului păpuşari vestiţi care le-au oferit încă o şansă jucăriilor stricate. Atunci când nu au urgenţe “medicale” asistentele de aici primesc vizita turiştilor între orele 10.30 şi 17.00.

Aici au fost vindecate paciente rare precum păpuşile spaniole create de Paola Reina. Iar “medicii” experimentaţi au reuşit adevărate miracole medicale în Germania unde au intervenit pentru a-i salva viaţa unei păpuşi Schild Krot.

În acest an, spiritul Crăciunului a venit cu o ofertă incredibilă: specialiştii de aici au declarat pentru “The Guardian” că vor repara gratuit toate păpuşile realizate din lemn.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *