În Chișinău va avea loc un concert unic și gratuit de jazz

Este vorba de un concert jazz însoțit de proiecție foto cu denumirea: „Pe urmele Frontului din Balcani”. Concertul se va desfășura pe data de 14 septembrie,în limitele turneului balcanic al trupei OZMA

Un repertoriu original însoțit de o selecție de fotografii din arhive din perioada Primului Război mondial, între Franța și Balcani. Foto-concertul „Pe urmele Frontului din Balcani” abordează Primul Război Mondial prin prisma a 400 imagini din arhivele frontului din Franța și Balcani. Fotografiile de epocă se succed pe ecran într-o narațiune, apropiată de cinema, acompaniate de muzică incisivă și sensibilă a trupei OZMA. Acest spectacol oferă o ocazie unică, într-un cadru artistic, de a trăi acest epizod tragic al istoriei europene și de a redescoperi un război care a modelat continentul european.

În turneul său în Balcani, trupa OZMA propune, în premieră, publicului din regiune fotoconcertul „Pe urmele Frontului din Balcani”, cu suportul financiar al programului Mission du Centenaire, al Institutului Francez din Serbia și din România, și al Ambasadei Franței în Republica Moldova.

ozma-1914_1918-grillen-2014-francois-herrb-1024x839

 

Spectacolul

Un spectacol multimedia care povestește despre Primul Război Mondial într-un limbaj incontestabil actual și scufundă spectatorul în mijlocul acestei perioade, care a stat la baza secolului XX. El asociază o serie de 11 secvențe muzicale, alternînd compoziția și improvizarea, și unsprezece fotografii reprezentînd o anumită temă legată de anii 1914-1918, dintre care două serii noi care reprezintă frontul din Balcani, cuprins între Grecia, Macedonia, Serbia, România și Moldova. Expresive, educative și emoționante, imaginile selectate permit prin prisma tablourilor variate să reflectezi asupra realității acestor bărbați și femei și să trăiești o experiență emoțională inedită.

Acest spectacol a fost prezentat la festivalul din Avignon în 2015. El transmite un demers artistic exigent, adresat melomanilor și amatorilor de istorie, într-un limbaj accesibil, impresionînd de asemenea publicul tînăr și neofit. Cele două serii de fotografii despre războiul în Balcani au fost create special pentru turneul balcanic 2016 al trupei OZMA.

Imaginile au fost extrase din arhivele CIL, Arhivele departamentale ale regiunii Vosges, Arhivele departamentale ale regiunii Saône și Loire, și din Arhivele departamentale ale Teritoriilor din Belfort.

2

 

Despre OZMA

OZMA este o trupă franceză de jazz, formată din tineri muzicieni, de muzică eclectică și creativă. Jazz-ul trupei OZMA rimează cu energia și deschiderea, moștenite de la libertatea stilului swing și eficacitatea rock-ului. Secvențe devastatoare, contrapuncte și explozii sonore.

Trupa OZMA și compania TANGRAM sunt contractate de orașul Strasbourg, de DRAC AlsaceChampagne- Ardenne-Lorraine, și de Regiunea Alsace-Champagne-Ardenne-Lorraine.

Informații practice :

Locul: Cinematograful Odeon — Chișinău

Ziua: 14/09/2016

Ora: 20:00

Durata: o oră

Intrare gratuită

facebook.com/ozmajazz

ozma.fr

Parteneri locali: Local.md, NGO EX Stereo

Linkuri utile: https://vimeo.com/106914791

ozma-poster-chisinau-3

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *