Fondatorul Facebook a început să-și doneze averea

Mark Zuckerberg se pare că are de gând să se țină de promisiunea făcută în urmă cu ceva vreme.

După cum scria Andrada, în urmă cu ceva vreme, Zuckerberg a declarat că 99% din acțiuni (aproximativ 45 de miliarde de dolari) vor fi donate în următorii ani în conturile Chan Zuckerberg Initiative LLC. De aici, entuziasm general: Zuckerberg e un exemplu, și-a dat seama că familia e mai importantă decât averea, valori morale, dragoste, familie și toate emoțiile care ne ajung la suflet, scrie playtech.ro.

Evident, au fost și cei care au văzut într-o lumină ceva mai puțin altruistă această inițiativă. Astfel, s-au format două tabere: cei care cred că Zuckerberg e un miliardar cu suflet de aur și cei care cred că este un capitalist fără rușine, care se folosește de orice tertip pentru a mai spăla niște bani. Acum, însă, șeful Facebook dă de înțeles că vrea să se țină de cuvânt și a vândut nu mai puțin de 767.905 acțiuni ale rețelei sociale, donate în trecut către Chan Zuckerberg. Conform site-ului The Next Web, valoare acestora ar fi de 95 de milioane de dolari.

Desigur, fundația nu a menționat până acum cum ar avea de gând să se folosească de acele resurse financiare. Din câte se pare, sunt șanse mari să fie investite în educația, sănătate sau știință.

“(Acest LLC) va continua misiunea de finanţare a ONG-urile, de a face investiții private şi de a participa la dezbateri cu caracter politic, în fiecare caz cu scopul de a crea un impact pozitiv în domeniile cu mari nevoi. Orice profit din investiţii în (alte) companii va fi utilizat pentru a finanţa lucrări suplimentare pentru a dezvolta misiunea”. Acesta e crezul oficial al organizației Chan Zuckerberg. Nu este o organizaţie non-profit, iar unele voci susțin că ar putea să le permită celor doi soți Zuckerberg să învârtă 45+ de miliarde de dolari, în următorii ani, pentru a desprinde de Facebook o avere imensă, pe care să o investească în proiecte care să le asigure nemurirea în memoria umanității.

Sursa: unimedia.info

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *