Fiți cu ochii în patru atunci când achiziționați produse

Din piețele comerciale.

Potrivit inspectorului principal al Direcției Control Metrologic din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței, Elena Murariu, consumatorii care preferă să-și facă cumpărăturile în piețele comerciale sunt supuși unor riscuri imense.

În primul rând, aceștia riscă să procure produse contrafăcute sau să fie duși de nas de către comercianți, întrucât multe cântare sunt neautorizate și oferă date eronate. În același timp, specialiștii vin cu câteva recomandări pentru comercianți.

«Dacă ați depistat un produs necalitativ, adresați-vă comerciantului cu o plângere. În cazul în care acesta se eschivează, aveți dreptul să înaintați o plângere către administrația pieței. Ulterior, administratorul pieței este obligat să intervină și să soluționeze situația atunci când produsul este neconform sau are careva vicii ascunse», a menționat Elena Murariu.

Potrivit Elenei Murariu, Agenția pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței înregistrează săptămânal aproximativ 30 de plângeri de la consumatori care au avut de suferit de pe urma unor situații neplăcute la achiziționarea produselor din piețele comerciale. Adesea, aceștia sunt nemulțumiți de calitatea produselor și de faptul că au fost înșelați la cântar.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *