Facebook a anunţat marţi că a şters din nou zeci de conturi false

Una dintre paginile de Facebook erau urmărite de aproximativ 21 de mii de conturi.

Facebook a anunţat marţi că a şters din nou zeci de conturi false, grupuri şi pagini despre care compania americană susţine că au avut un „comportament fals coordonat” cu originea în Iran.

Cincizeci şi unu de conturi false, treizeci şi şase de pagini, şapte grupuri şi trei conturi de Instagram conduse de persoane care „au indus în eroare oamenii despre cine erau şi ceea ce făceau” au fost dezactivate, a declarat gigantul social media într-un comunicat semnat de responsabilul Facebook cu securitatea cibernetică, Nathaniel Gleicher.

Conţinutul viza aspecte precum mişcările secesioniste din Statele Unite, Islamul, minorităţile arabe din Iran şi influenţa Arabiei Saudite în Orientul Mijlociu.

Gleicher a declarat că utilizatorii aflaţi în spatele acestor conturi obişnuiau să publice mesaje în engleză sau în arabă fără a viza o ţară anume, însă unele pagini prezentau subiecte legate de persoane publice şi politici din Statele Unite şi Marea Britanie.

Una sau mai multe dintre paginile de Facebook erau urmărite de aproximativ 21 de mii de conturi, a precizat Gleicher.

În luna ianuarie, Facebook a anunţat că a eliminat 365 de conturi, sute de pagini false şi profiluri de Instagram conduse din Iran. Aproximativ două milioane de utilizatori s-au abonat la cel puţin una dintre paginile de Facebook.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *