Evităm sindromul burnout la întoarcerea din vacanţa de vară

Cum poate fi acesta evitat. 

Mult aşteptata vacanţă de vară se poate transforma într-un coşmar atunci când ceea ce ne-am propus să facem în concediu ajunge să ne epuizeze. Experţii vorbesc despre sindromul burnout şi cum poate fi acesta evitat. 

Concediul de vară ar trebui să ne reîncarce bateriile, însă făcutul bagajelor, întârzierile zborurilor, problemele nerezervate şi alte griji legate de vacanţă pot transforma totul într-un coşmar.

Un studiu efectuat 2018 arăta că oamenii care merg în vacanţe trăiesc mai mult timp, însă ce facem cu sindromul burnout resimţită de mulţi turişti atunci când se întorc acasă?

Cum evităm sindromul burnout când ne întoarcem din vacanţă:

Faceţi-vă timp pentru o pauză

Nu împachetaţi până în ultimul moment în ziua în care plecaţi în vacanţă, luaţi-vă o mică pauză pentru a vă odihni şi a vă bucura de concediu, scrie bustle.com

Stabiliţ-vă un buget pe care să nu-l depăşiţi

Luaţi în considerare stabilirea unui buget pentru mese, transport şi activităţile pe care v-ar plăcea să le desfăşuraţi, astfel încât să nu ajungeţi să zburaţi înapoi acasă întrebându-vă dacă mai aveţi bani de facturi.

Împărţiţi sarcinile

Dacă nu călătoriţi singur/ă, stabiliţi de acasă responsabilităţile fiecăruia. Vă veţi lua o mare presiune de pe umeri dacă stabiliţi cu prietenii cine se ocupă de rezervarea hotelului, selectarea restaurantelor unde veţi mânca, alegerea traseului sau grija check-out-ului.

Înainte de a pleca în vacanţă, lăsaţi totul în ordine

Întoarcerea într-o casă dezordonată vă poate crea o stare de disconfort ce contribuie la sindromul burnout.

Lăsaţi lucrurile în ordine şi aranjaţi-vă casa exact ca pentru nişte musafiri pe care îi aşteptaţi cu mult entuziasm. Luaţi-vă o zi în plus de concediu Dacă aterizaţi pe timp de noapte, este extrem de important să aveţi a doua zi liberă. Nu faceţi compromisul de economisi o zi de concediu, riscând să cădeţi pradă epuizării.  

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *