Elevii din Republica Moldova au obținut cele mai înalte performanțe la Olimpiada Balcanică la Informatică

Elevii din Republica Moldova au obținut cele mai înalte performanțe: medalia de Aur a fost câștigată de Gabriel Cojocaru, iar  Medalia de bronz de către Rudi Alexandru, ambii elevi în clasa a X-a, Instituţia Privată de Învăţământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun.Chișinău, potrivit unui comunicat de presă.

Amintim că Republica Moldova a fost gazda ediției a 25-a a Olimpiadei Balcanice la Informatică, care s-a desfășurat în perioada 3-7 iulie 2017, la Chișinău.

La Olimpiada Balcanică la Informatică au participat 49 de elevi, însoțiți de 24 profesori, din 12 țări: Bosnia şi Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Italia, Republica Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia și Turcia.

Olimpiada Balcanică la Informatică a fost organizată de către Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare.

Elevii au rezolvat, pe parcursul a doua zile de competiții,  șase probleme de programare de complexitate avansata.

Participanții Republicii Moldova, după cum am menționat, au obținut o medalie de Aur și o medalie de Bronz.

Lista tuturor învingătorilor poate fi accesată pe pagina oficială a concursului.

Republica Moldova a devenit membru permanent al grupului de țări balcanice participante la această competiție începând cu anul 2004.

Pe parcursul a 13 ani de participare, loturile olimpice ale Republicii Moldova au obținut 3 medalii de aur, 2 medalii de argint şi 17 de bronz.  

Republica Moldova a mai fost gazda acestor competiții in anul 2007.

Ministerul Educației adresează sincere felicitări învingătorilor, profesorilor, părinților și le dorește succese în continuare.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *