Cuba a interzis prin lege ca statuile cu Fidel Castro să mai fie folosite

În Cuba s-a aprobat o lege care interzice statuile ridicate în memoria fostului dictator Fidel Castro şi denumirea locurilor publice după el, aşa cum şi-a dorit liderul revoluţionar care a murit luna trecută, relatează Reuters, citat de News.ro.

„Spiritul său de luptă va rămâne în conştiinţa tuturor revoluţionarilor cubanezi, astăzi, mâine şi pentru totdeauna. Cel mai bun mod de a-i aduce un omagiu lui “El Comandante” este ca oamenii să respecte şi să aplice conceptul său de revoluţie”, a spus preşedintele Raul Castro, fratele mai mic al lui Fidel, în Adunarea Naţională.

Noua lege nu le interzice, însă, artiştilor să folosească numele sau figura lui Fidel Castro în muzică, literatură, dans, cinematografie sau alte arte, a explicat presa de stat. De asemenea, fotografiile cu fostul lider din birouri, instituţii de învăţământ sau publice pot rămâne.

Fidel Castro, care a construit un stat comunist la porţile SUA şi a sfidat tentativele Statelor Unite de a-l îndepărta de la putere, a murit pe 25 noiembrie, la vârsta de 90 de ani, la opt ani după ce i-a predat puterea lui Raul. Cuba a comemorat moartea sa cu nouă zile de doliu naţional şi două ceremonii funerare, precizează sursa citată.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *