Concert de Hramul Chișinăului

Centrul Capitalei a răsunat de muzică şi voie bună până seara târziu.

Petrecăreţii care au sărbătorit aseară hramul oraşului Chişinău în Piaţa Marii Adunări Naţionale au avut parte de un concert de zile mari. Oamenii au dansat şi chefuit până aproape de miezul nopţii. Sărbătoarea a culminat cu un show grandios de focuri de artificii.

Pe scenă au urcat mai mulţi artişti cunoscuţi din ţara noastră. Orchestra fraţilor Advahov, Zinaida Julea, Adriana Ochisanu şi Igor Cuciuc au încins atmosfera. Surpriza din acest an au fost cântăreţii de peste Prut, Fuego şi Andra.

Şi ce fel de sărbătoare fără bucate. Carnea gătită la grătar i-a ademenit pe mulţi, însă unii s-au plâns că preţurile au fost cam pipărate. Un kilogram de frigărui de porc putea fi cumpărat cu 450 de lei. Tulburelul a curs gârlă, aşa că până aproape de miezul nopţii unii petrecăreţi cheflii s-au întrecut în urări.

Hramul oraşului Chişinău a fost stabilit în 1995, odată cu reinaugurarea Catedralei Mitropolitane. În această zi, creştinii ortodocşi de stil vechi prăznuiesc «Acoperământul Maicii Domnului».

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *