Compania Avia Invest, premiată pentru aportul substanțial adus la dezvoltarea Aeroportului Internațional Chișinău!

Avia Invest a fost desemnată ca fiind compania din țările CSI care a adus în 2016 cel mai mare aport la dezvoltarea unui aeroport cu traficul de pasageri de până la 5 mln anual. Este de remarcat faptul că, pentru prima dată în istoria activităţii Aeroportului Internațional Chișinău, acesta a fost premiat la această categorie, ceea ce denotă un ritm intens de modernizare.

Distincţia i-a fost oferită echipei aeroportului la 24 mai, anul curent, în oraşul Moscova, în cadrul concursului organizat de Asociaţia “Aeroport”, una dintre cele mai mari şi prestigioase asociaţii din domeniul avia din ţările CSI. Obiectivul principal al concursului este de a identifica şi premia aeroporturile care au obţinut cele mai bune rezultate, au contribuit la dezvoltarea aviaţiei civile şi au creat un climat investiţional favorabil.

“Trebuie să menţionez faptul că, de când este concesionat, Aeroportul Chişinău trece printr-un proces radical de modernizare. Actualmente, dezvoltarea acestuia continuă, însă schimbările, care la ora actuală le puteţi vedea cu ochiul liber, sunt deja resimţite de către pasageri. Terminalul a fost extins, conform cerinţelor IATA, nu mai jos de categoria C, spaţiile vechi au fost complet reutilate şi a fost creat un concept nou al aerogării, respectiv s-au redus substanţial incomodităţile resimţite de pasageri. Cozi la ghişeele de înregistrare şi la punctele de control a securităţii nu mai există, deoarece numărul angajaţilor a fost dublat, iar în prezent terminalul are o capacitate de flux de 750 pasageri pe oră într-o singură direcţie, comparativ cu 420 cât era până în 2013.

Modernizarea şi dezvoltarea întregii infrastructuri aeroportuare, precum şi implementarea unei politici atractive de stimulare a companiilor aeriene au fost factori decisivi pentru atragerea de noi operatori aerieni, ceea ce a contribuit la sporirea numărului curselor şi destinaţiilor”, a declarat directorul general „Avia Invest”, Petru Jardan.

Actualmente, lucrări de reparaţie şi reconstrucţie se desfăşoară simultan în mai multe direcţii şi cuprind aria atât a terminalului cât şi a aerodromului. O parte din obiectivele propuse au fost deja realizate cu succes, Avia Invest implementând cele mai eficiente soluţii astfel încât Aeroportul Internaţional Chişinău să se menţină ca unul dintre cele mai moderne şi sigure aeroporturi din regiune.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *