Au fost desemnaţi cei mai buni studenţi din Moldova

Care vor primi Burse de Merit în valoare de 12 mii de lei.

50 de studenţi din ţară vor beneficia de Burse de Merit în valoare de 12 000 de lei. Ieri, în incinta Centrului Naţional de Inovaţii Digitale în Educaţie ,,Clasa Viitorului”, a avut loc ceremonia de decernare a Burselor de Merit.

La eveniment au participat secretarul de stat al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Elena Belei; preşedintele Comitetului de Conducere al Băncii Comerciale ,,Moldova Agroindbank”, Serghei Cebotari; directorul general al Companiei „Orange Moldova”, Julien Ducarroz; rectori ai universităţilor; cadre didactice şi studenţi.

În cadrul ediţiei a XXIII-a a concursului „Burse de Merit” au participat 221 de studenţi de la 18 instituţii universitare.

Programul oferă, în bază de concurs, 50 de burse unice a câte 12000 lei: 35 burse – pentru studenţii de la ultimul an de studii, ciclul Licenţă şi 15 burse pentru studenţii masteranzi de la primul an de studii, ciclul Masterat (inclusiv ultimul an din cadrul programelor de studii integrate). Pentru evaluarea dosarelor de participare şi selectarea finaliştilor Programului a fost instituită o Comisie Independentă de Experţi, care este formată din reprezentanţi ai comunităţii academice.
Programul „Burse de Merit” are drept obiective susţinerea celor mai buni studenţi din Republica Moldova şi promovarea interesului acestora faţă de studii, cercetare şi activităţi extracurriculare. În cadrul celor 23 de ediţii organizate anual, la concurs au participat 5700 de studenţi, dintre care 1500 au beneficiat de Burse de Merit.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *