3000 de cărți au fost lăsate la întâmplare prin Cluj

Visul oricărui iubitor de lectură a fost îndeplinit de către organizatorii Festivalului Internaţional de Carte Transilvania (FICT). Aceștia, pentru a promova lectura, au lăsat 3000 de cărți la întâmplare prin Cluj: pe mașini, bănci sau trotuare.

„Am lăsat la întâmplare prin tot Clujul, pe bănci, pe maşini, pe trotuare, pe borduri pe unde am apucat, 3000 de pachete cu cărţi, pe care locuitorii oraşului le pot lua acasă şi să le citească. Acţiunea — Cărţi în dar pentru clujeni — a avut ca scop deschiderea apetitului pentru lectură, am dorit prin acest gest să dăm viaţă oraşului, dăruind o carte împachetată şi mesajul „De carte nu scapi”.

Sunt volume de belestristică, ştiinţe umaniste, am căutat mai ales scriitori clujeni. Am dorit şi să semnalăm că un popor care nu citeşte nu are viziune să construiască ceva în istorie”, a spus directorul FICT, Vasile George Dâncu, pentru Mediafax.

De menționat că fiecare pachetul conţine un singur volum, de belestristică sau ştiinţe umaniste, fiind selectate mai ales cărţi ale unor autori clujeni, iar acţiunea a fost premergătoare Marşului Lecturii, care va avea porni marţi, 3 octombrie. 

Sursă: zugo.md

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *